Nabobil for første gang i pluss:100.000 leieforhold

Publisert Sist oppdatert

Denne sommeren gikk Even Heggernes og Nabobil i overskudd.

I en bredt anlagt reportasje om biler og delingsøkonomi forteller gründer Heggernes om fremgangen. Ifølge saken i Finansavisen har tjenesten nå rundt 6000 biler, snart 100.000 leieforhold og 160.000 brukere.

– I juli i år hadde vi vår første måned hvor vi gikk i pluss, sier Heggernes.

Tallene så langt viser at selskapet har brukt 18,2 millioner kroner av en totalomsetning på 11,9 millioner kroner i perioden. Det går frem av artikkelen at Nabobil heller ikke i år vil gå i pluss for året som helhet, men hinter ifølge Finansavisen om at dette vil skje neste år eller året etter der igjen.

Heggernes kommenterer også den økende konkurransen fra mer etablerte aktører, som produsenter, importører og forhandlere.

– Vi har fått konkurrenter. De fleste med dypere lommer enn oss. De fleste av dem kjøper egne biler som de skal leie ut. De må operere med faste hentepunkter og egne parkeringsplasser til bilene sine. Det er en helt annen forretningsmodell som ikke kan skaleres som vår. Jeg tror vi har en fordel av å være først i markedet, og at mange satte aktører tenker for mye på å beskytte eller styrke det de allerede har. De klarer ikke å skape noe som er revolusjonerende nok til at folk vil ha det. Jeg tror også at det hjelper å få inn folk utenfra en gitt bransje som tenker helt hytt, sier Heggernes.