Jakob Tveraabak er både konsernsjef i investor Bavaria og styreleder i startupen Nabobil. Foto: Bavaria Nordic.

Bilforhandlergruppe hvor Nabobil-gründer er konsernsjef investerer fem millioner kroner i Nabobil

Publisert Sist oppdatert

Tjenesten som ble lansert for litt over et år siden, og som lar deg leie ut egen, eller leie andres bil har fått en ok pengeinnsprøytning av selskapet som Nabobils styremedlem er konsernsjef i.

- Bavaria skal være fremoverlente og innovative. Derfor ønsker vi å være med på spennende nyutviklinger i bransjen. Verden i dag endrer seg fort, det gjelder bilbruk også, og hvordan folk ønsker å bruke bil fremover. Nabobil.no er et spennende tilskudd i leiemarkedet for bil i Norge, og vi tror dette har stort potensial fremover, sier konsernsjef for bilforhandlergruppen Bavaria, Jacob Tveraabak i en pressemelding.

Tveraabak i Bavaria er også en av gründerne av Nabobil, i tillegg til at han sitter i selskapets styre, men bedyrer i pressemeldingen at at han ikke har deltatt aktivt i vurderingen av samarbeidet og at beslutningen er tatt av Bavarias styre.

- Allerede i første samtale med vår nå nye konsernsjef, var Nabobil.no et hett tema. Vi brukte mye tid på å snakke om konseptet da Jacob var i flere intervjuer hos oss. Bare fordi vi synes det var interessant. For en aktør som Bavaria, som tenker nytt og annerledes, ville det være helt feil å ikke gå inn i et slikt samarbeid fordi Tveraabak er en av gründerne. For oss er dette både en god finansiell investering, det gir muligheter for å utnytte vår egen leiebilpark, og i tillegg kan vi tenke helt nytt innenfor flere konsepter, sier styreleder for Bavaria, Knut Øgreid.

20 millioner på under et år

Selskapet går inn med fem millioner kroner i denne runden. I januar i år hentet selskapet også fem millioner kroner, fra blant annet engleinvestor Trond Riiber Knudsen. Mens i juni i år, skal selskapet ha hentet ti millioner kroner, som priset det til 35 millioner kroner

Daglig leder i Nabobil er selvsagt fornøyd med å hente inn ekstra kapital.

- Vi er veldig fornøyde med å få en så stor og solid aktør som Bavaria inn på eiersiden. Ikke bare vil dette øke vår tilgang på biler og gi økt oppmerksomhet rundt tjenesten. Det vil også gi oss nye muligheter til å videreutvikle tjenesten vår tett sammen med bilbransjen for å møte morgendagens behov, sier daglig leder i Nabobil.no, Even Heggernes.

Nabobil har per november 65.000 medlemmer og 4000 registrerte biler.