Gründer i Hubii Jacobo Toll-Messia. Foto: Privat

Oppdatering: Hubii har hentet 9,4 millioner NOK på 19 timer. Vil bygge en ny markedsplass.

Publisert Sist oppdatert

Hubii vil lage en markedsplass basert på egen valuta. – Hvis vi bare skulle bygge en ny ebay eller finn.no, så ville det ikke vært nødvendig, forteller gründeren.

– Vi har nå fått inn 1,2 millioner USD, som tilsvarer 9,4 millioner NOK, på 19 timer, forteller gründer av Hubii, Jacobo Toll-Messia til Shifter.

Shifter skrev tidligere i dag at han hadde hentet 6,3 millioner på fire timer i en ICO (Initial Coin Offering), men nå er beløpet altså 50 prosent høyere, og målet er å hente 5 millioner USD i løpet av to uker.

En ICO betyr at han utsteder sin egen valuta i form av tokens som folk kan kjøpe for å bruke tjenesten han lanserer.

Selskapet hans har frem til nå levert en API som gjør det mulig å aggregere nyhetsartikler. API-et brukes blant annet av Telenor og Alcatel og server over 50 millioner mennesker over hele verden.

Med ICO-en er målet å bygge en markedsplass for kreative tjenester. Det betyr for eksempel at journalister kan selge artikler med valutaen som er knyttet til tjenesten.

– Hvorfor velger du en ICO?

– Ved bruk av denne teknologien så åpner det seg mange nye muligheter som ikke er mulig med vanlig valuta, så det var helt naturlig å kjøre en ICO. Hvis vi bare skulle bygge en ny ebay eller finn.no, så ville det ikke vært nødvendig, forteller han.

– Hvordan da?

– For eksempel kan en journalist, som trenger hjelp til å få verifisert innhold, spørre communityet om hjelp, og betale dem i «tokens» for å få artikkelen forbedret. Eventuelt at de får en cut av salget av artikkelen. Et annet eksempel kan være en artist som vil folkefinansiere sin neste turne, og kan få tokens til å gjennomføre turneen, mot at de som betaler både får tilgang til live-streamen, men også en andel av overskuddet. De vil også kunne se nøyaktig hvor mange billetter som ble solgt, slik at artisten ikke kan lyve om inntjeningen, sier han

Han har kommet 25 prosent på vei mot 5 millioner USD i den pågående ICO-en, og håper på å nå målet.

– Hva skjer hvis du ikke klarer å hente 5 millioner USD?

– Da blir alt betalt tilbake til de som har satt inn penger (det betales med digitalvalutaen etherum).

– Så det er alt eller ingenting?

– Ja.