Ektepar og gründere, Espen og Åste Einn i Payr. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Payr slår seg sammen med norsk forbrukertjeneste: Vil bygge fintech-gigant

Publisert Sist oppdatert

Hudya Group og Payr blir ett selskap. 

– Med denne avtalen posisjonerer vi oss for internasjonal vekst, uttaler CEO i Hudya Group, Børge Leknes og CEO i Payr, Espen Einn, i en pressemelding.

Hudya er et norsk konsern med virksomhet i Sverige, Danmark og Norge, med omtrent 450 ansatte. Selskapet har bygget en digital plattform som samler ulike tjenester for både privatpersoner og bedrifter, det være seg i dag mobil, strøm, forsikring og refinansiering.

– Payr blir en del av et større, ambisiøst selskap med godt utbygd distribusjonsnettverk, kommenterer Einn og fortsetter:

– Hudya får tilgang til ledende teknologiske løsninger, og et fremoverlent team med solid erfaring. Jeg er overbevist om at vi kombinert kan tilby forbrukerne enda bedre løsninger enn vi kunne gjort hver for oss.

Les også: Payr i desperat pengenød må selge seg billig: Kassa går tom etter påske

Fokus på utvikling

Einn påpeker videre at selskapenes felles visjon har vært essensiell for at avtalen nå kommer på plass.

– Vi har en lang historie med Hudya, og etter hvert som vi har lært dem å kjenne ser vi at vi deler visjonen om å gjøre folks økonomiske liv enklere, sier han og legger til:

– For oss i Payr har det vært viktig å finne en aktør som deler denne visjonen. Sammen er vi godt posisjonert for å lykkes internasjonalt, og Payr kan fullt fokusere på det vi er best på: å lage solide og innovative betalingstjenester for bedret personlig økonomi.

Ingen av partene ønsker å opplyse om konkrete detaljer rundt transaksjonen, men Einn opplyser overfor E24 at Payr vil få aksjer i det nye selskapet.

– Vi har vært en software-selskap i tre år. Det er først nå i år at vi har gått å være en startup og et produktutviklingsselskap, til å ha fokus på skalering og det kommersielle, sier han til nettavisen.

Les også: Grepet som gjør at Payr lurer døden igjen: Nå kan det strømme millioner fra en helt annen kant