SCRIMBA: Sindre Aarsæther (CTO) og Per Harald Borgen (daglig leder). foto: Scrimba.

Alliance Venture har aldri før investert så lite i et selskap. Gründerne ville egentlig ikke ha flere penger.

Publisert

Ventureselskapet Alliance Venture kjøper seg inn i e-læringsplattformen Scrimba. Gründerne hadde nok penger, men gjorde likevel (en liten) plass til stor-investoren.

–Vi går vanligvis inn med mellom fem og 15 millioner kroner og tar en aktiv posisjon i selskapet, sier partner Erling Maartmann-Moe, partner i Alliance til Shifter.

Nå går de imidlertid inn med en «Alliance-historisk» lav sum, kun 500.000 NOK, i selskapet Scrimba.

Ifølge Maartmann-Moe har de aldri investert under en million kroner i et selskap før.

–Det er jo en ganske lav sum til å være dere. Har dere endret strategi?

–Nei. De ville ikke ha mer. De mener de kan klare seg med teamet de har. Vi har gått inn med lave beløp tidligere, men dette er første gang under millionen, sier Maartmann-Moe, som gjerne skulle investert mer i selskapet.

Grunnen til at de går inn i selskapet overhodet, er for å kapre en posisjon med tanke på nye investeringsmuligheter i fremtiden.

–Og vi har muskler til å følge på med mer, sier han.

–Hvorfor Scrimba?

–Fordi vi synes det er et spennende konsept. E-læring er generelt spennende, men deler av det som har med e-læring å gjøre tror vi ikke det er så stor betalingsvillighet for. Men vi tror at for dette produktet, som handler om e-læring i programmering, er det stor betalingsvillighet. Både fra skoler og private. De er et lite team som raskt har fått god respons i communityet de adresserer, og de har fått gode omtaler i nisjeforum og fra en del entusiastbrukere, sier Alliance-partneren.

Åpen for flere miniinvesteringer

–Blir det flere miniinvesteringer i fremtiden?

–Vi er i hvert fall villige til å vurdere det. Vi har to typer investeringer. Klassisk venture, hvor vi går inn med mellom fem og 15 millioner NOK, og hvor vi ofte tar en styreposisjon. Og så har vi noen investeringer som ikke er så store for å ta en posisjon i noe vi tror har et veldig stort potensial. Hvis et selskap eksempelvis raskt går internasjonalt, så må vi ta en tidlig posisjon for å kunne være med. Hvis oppstartsselskapet derimot tar den vanlige veien via det norske markedet først, så har vi god tid, sier han og peker på at de har gjort flere «mini-investeringer», blant annet i Memoscale, som Shifter har omtalt tidligere, og som har et tydelig fokus på det amerikanske markedet.

Alliance har en investeringsperiode på fem år i sitt nåværende fond og hvor de er kommet omtrent halvveis.

–I året som kommer vil vi være villig til å se på mindre prosjekter, men etterhvert vil det bli vanskelig, sier han.

–Så det er for prematurt å omdøpe dere til «Alliance Angels»?

– He he, nei, det kan dere ikke. Vi vil kalle dette en «early seed», og jobber sammen med dem uten formell posisjon i styre og stell, sier Maartmann-Moe.

Scrimba fortsetter å vokse

–Hvorfor tar dere inn Alliance Venture når dere egentlig ikke trenger pengene?

–De kom inn på tampen av runden vår. Vi hadde egentlig fått inn det vi trengte. Men vi snakket med noen av de andre selskapene de har investert i, og fant at de hadde nettverket og kompetansen som kunne hjelpe oss videre. Vi kom også godt overens, sier medgründer i Scrimba Per Harald Borgen til Shifter.

Selskapet gjennomførte nylig en emisjon med blant annet «Founder’s fund 2» (StartupLab) og engleselskapet «Nordic Makers». Da hentet de 1,6 millioner NOK. I tillegg skal de ha fått innvilget et lån fra Innovasjon Norge.

–Vi er tre stykker og har en runway på halvannet år, så vi har det veldig komfortabelt og stresser ikke. Nå kan vi fokusere på å bygge et godt produkt, sier han.

Siden sist Shifter omtalte selskapet som ble opprettet i mars i år, har de nå 2800 registrerte bruker og inngått pilotprosjekter med blant annet Westerdals og Hack Reactor i California, som kjører «Boot camps» i programmering.

–Hack Reactor er topnotch i kodeundervisning, så vi er veldig fornøyd med å ha inngått en avtale med noen av de aller beste, selv om vi bare er i beta, sier han.


http://shifter.no/index.php/2017/06/01/podcast-trond-riiber-knudsen-ser-hos-grunderne-bidra-gjore-gjore-a-fa-investoren-pa-kroken/

http://shifter.no/index.php/2017/06/29/bankspesial-lenge-dnb-fortsette-a-gjore-alt/