Roald Brekkhus (BAN) og Sondre Skaug Bjørnebekk (ePekebok) har signert en investeringsavtale. Foto: ePekebok.

Leseplattform for barn sikret millionbeløp i investorkroner

Publisert Sist oppdatert

Selskapet som vil knekke «lesekoden» i skolen, hentet over to millioner kroner.

Finansieringen ble nylig gjennomført i kombinasjon av en emisjon mot aktører fra Business Angel Network Bergen (BAN) og et vekstlån fra DNB - med kausjon fra gründere og Innovasjon Norge, skriver ePekebok AS i en pressemelding.

– Vi har allerede flere tusen betalende brukere, men det er først i høst at både finansiering og produkt er på plass til å skalere opp salgssiden, sier Sondre Skaug Bjørnebekk, gründer og teknisk leder.

Selskapet står bak tjenesten Lesemeister, «en slags Spotify i miniatyr for lesing i skolen».

Les også: Spillgründerens «hemmelige» oppfølger til monstersuksessen som lærer barn å lese i en fei

Anbefaler automatisk

– Ved å stimulere til mer lesing og bedre lesere, hjelper man elevene langt utenfor klasserommet, sier Roald Brekkhus i Business Angel Network Bergen (BAN).

Leseplattformen gir skoleelever tilgang til e-bøker fra norske forlag. Brukeren kan blant annet interagere med «lesevenner», samle «lesepoeng» - og tjenesten bruker maskinlæring for å gi anbefalinger basert på «lesevenner» og bruksdata.

– Planen var å få med tre skoler, men etter at ryktet om piloten spredde seg på en Facebook-gruppe for lærere som bruker iPad i undervisning, ble antallet mangedoblet, sier Skaug Bjørnebekk.

Les også: Verdane Capital investerer «betydelig beløp» i lese- og skriveteknologi fra Lingit