Robyn Denholm, ny styreleder i Tesla. Foto: Presse

Hun tar over etter Elon Musk - blir ny styreleder i Tesla

Publisert Sist oppdatert

Australske Robyn Denholm går fra Telstra til Tesla. 

Torsdag ble det bekreftet at Robyn Denholm overtar som styreleder i Tesla, en posisjon Elon Musk tidligere hadde. Per i dag er Denholm finans- og strategidirektør for Telstra Corporation - Australias ledende telekom- og teknologiselskap. Hun har jobbet i Telstra siden januar 2017, men kun hatt stillingen som finans- og strategidirektør siden 1. oktober, skriver E24.

Nå skal Denholm jobbe fulltid for Tesla, men hun er ikke et helt nytt fjes i selskapet: Hun har sittet i styret helt siden 2014. Fra tidligere har hun blant annet erfaring fra Juniper Networks og Toyota i Australia.

Ville more kjæresten -- mistet jobben

Elon Musk er fortsatt administrerende direktør for Tesla, men i forbindelse med et forlik med det amerikanske finanstilsynet SEC, måtte han forlate stillingen som styreleder. SEC hadde saksøkt Musk etter at han hadde skrevet på Twitter at han ville ta selskapet av børsen. SEC mente børsnyheten var ment å villede markedet -- og kursen gikk også oppover for Tesla en kort periode, før den falt igjen.

For at Musk skulle unngå å kastes ut av selskapet, ble det bestemt at han og Tesla må betale en bot på 20 millioner dollar. Det var den eneste muligheten hans til å ikke bli tvunget helt ut -- noe som ville skjedd hvis han hadde tapt en rettssak mot SEC.

I utgangspunktet skal Twitter-meldingen som indirekte nå har ført til at Tesla får ny styreleder, ha sprunget ut fra Musk sitt ønske om å more kjæresten: Prisen han skrev på Twitter, $420, sies å være et hint til hasjkulturen -- og Musk har i ettertid skapt kontrovers ved å røyke hasj i en podcast streamet på nett.