Elise Landsem, ny markedssjef i Folkeinvest.no. Foto: Presse

Hun blir ny folkefinansieringstopp: «I hele landet sitter det gründere med en vanvittig lidenskap»

Publisert Sist oppdatert

Elise Landsem går inn i Folkeinvest.no.

Crowdfunding-tjenesten i Trondheim har fått stor oppmerksomhet de siste månedene, blant annet etter at Wavefoil solgte aksjer for fire millioner kroner på seks timer via tjenesten. Noe som var mildt sagt overraskende for et selskap som henvender seg til bedriftsmarkedet, og ikke til folk flest. Nå girer de opp ytterligere, og henter tech-profilen Elise Landsem inn som ny markedssjef.

-- I hele landet finnes det gründere med en vanvittig lidenskap, som legger inn enorme mengder arbeid for å skape nye løsninger og arbeidsplasser. Jeg tror webtjenesten folkeinvest.no vil være en viktig brikke i arbeidet med å sikre at enda flere gode idéer blir realisert, sier Landsem.

Hun har utdanning innen industriell kjemi og bioeknologi, men har også gått NTNUs Entreprenørskole og Gründerskolen i Boston. I startup-verdenen har hun blant annet vært markedssjef i Technium, selskapet bak det fremgangsrike dekk-konseptet reTyre. Det siste året har hun vært i Sintef, der hun har jobbet med prosjektet «Teknologi for et bedre samfunn».

-- Et verktøy som folkeinvest.no vil åpne for at en større del av befolkningen kan være med å drive utviklingen. Tenk det flotte samspillet mellom et selskap som får hentet sårt trengt kapital, erfarne investorer som bidrar med viktig kompetanse og mange av «oss vanlige» som mindre aksjonærer og engasjerte ambassadører, påpeker 28-åringen.

Daglig leder Øyvind Fries i Folkeinvest er fornøyd med å få Landsem om bord.

-- Etter en periode med leting etter den rette for teamet var vi så heldig å møte Elise. Hun tilfører masse energi, og kunnskap som sammen med hennes verdier passer perfekt for det vi skaper. Jeg er stolt over å være på lag med Elise, sier han.