Effera inngår partnerskap med Telia, og sammen skal de effektivisere entreprenørbransjen.

Telia og Effera inngår partnerskap for å digitalisere byggeplasser

Publisert Sist oppdatert

Sensorer skal innhente informasjon om både mennesker og maskiner, når Telia og Effera inngår partnerskap. 

I en pressemelding fortelles det at sensorene "skal bidra til å skape verdi for entreprenørbransjen", og at Telias IoT-infrastruktur har blitt integrert i Effera sin plattform, Insight. Dermed kan mer informasjon innhentes og bli tilgjengelig for entreprenørene, i tillegg til at man sparer tid på registrering når alt skjer automatisk.

En del av verdien ligger i tillegg i informasjonen som kan innhentes om mennesker og maskiner som utfører jobber på byggeplasser, for eksempel ved å si noe om hvor man kan effektivisere arbeidsprosessen.

Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarked i Telia Norge, har troen på det å inngå partnerskap for å få mer effektivitet og verdi for ulike industrier.

-- Dette er det første partnerskapet som skal digitalisere entreprenørbransjen for alvor, og vår IoT-teknologi og Efferas digitale plattform kan bidra til enorme besparelser gjennom mer effektiv drift av byggeplasser og store prosjekter. I tillegg vil dette samarbeidet tilrettelegge for bedre sikkerhet på anleggene, sier Hillestad i pressemeldingen.

Shifter har tidligere skrevet om Telenors og Telias kamp om å "eie" IoT (Internet of Things). I 2016 lanserte Telia et kommersielt IoT-nettverk, og blant tjenestene som skulle tilbys var "smart vanningssystem og "smart parkering".