Learnlink.
Learnlink.

Læringsgründerne landet 2,2 millioner: Nok til å gå break-even i Norge

Publisert Sist oppdatert

Learnlink henter ytterligere kapital og avslutter sin investeringsrunde på 2,2 millioner.

Da edtech-gründerne på StartupLab i Oslo før jul i fjor vant finalen i Angel Challenge og 950.000 kroner i investeringer, fortalte de om hvordan de hadde finansiert oppstarten for egen maskin.

— Vi har bootstrappet hele veien, men nå er det på tide å gi gass, vi ønsker å bruke dette som et springbrett på emisjonen vi er på vei inn i. 400 fornøyde familier og elever viser at vi gjør noe riktig og nå gleder vi oss til å gjøre skolen gøy for enda flere elever, sa gründer Tellef Tveit i Learnlink, som har utviklet en plattform for privatlærere som kobles mot elever som trenger hjelp.

Tiden med bootstrapping ser ut til å være forbi, etter at det denne uken ble kjent at de plusser ytterligere på investeringen og ender på 2,2 millioner kroner i denne runden.

Learnlink da de vant AngelChallenge. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen
Learnlink da de vant AngelChallenge. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

Kistefos-miljøet

En gruppe på 11 investorer går nå inn i lærings-oppstarten. Gruppen er satt sammen av tidligere investorer, styret, samt noen nye - deriblant tidligere leder i Kistefos Venture Capital, Ditlef de Vibe og flere i hans krets. Samtlige har bred erfaring innenfor gründervirksomhet, melder Learnlink.

-- Vi er svært fornøyd med sammensetningen av investorgruppen, forteller Jonas Hyllseth Ryen, daglig leder, i en epost til Shifter.

Blant styremedlemmene som har investert finner man Rikard Søreng, tidligere partner i Earnst&Young. Der er også kjente navn som Esben Keim, tidligere sjef i edtechstartupen Kikora og nå partner i Incepto. Dessuten er Christian Wig ombord, engleinvestor og for tiden involvert i blant annet Pangea Accelerator og The Factory.

Learnlink-gründeren beskriver investorene som "utrolig dyktige og med unik kompetanse innenfor hvert sitt felt".

-- Med denne investeringen har vi sikret nok kapital og kompetanse til å gå break-even i det norske markedet, hevder Hyllseth Ryen.

Øker omsetningen

Det er et hardt marked Learnlink opererer i, med mange om beinet både nasjonalt og internasjonalt. Tidligere i år skrev Shifter om hvordan Mark Zuckerberg og flere Silicon Valley-profiler har gått inn i leksehjelpsselskapet Varsity Tutors. Det siste halvåret skal pilene likevel ha pekt rett vei for Learnlink.

-- Vi omsetter for over 3 ganger så mye som samme tid i fjor og har vokst til 8 ansatte. Av de 1500 studentene som ønsker å være lærer hos oss er 150 gjennom nåløyet og aktive personlige lærere i dag.

Hyllseth Ryen mener skolen er på vei inn i et paradigmeskifte, der det går fra lite tilpasset én-til-mange-undervisning til personlig én-til-én-undervisning.

-- Vi er blitt spesielt gode på å gjennomføre tilpasset undervisning på nett og opplever for tiden stor etterspørsel fra hele landet. Det er ikke slik at den beste læreren bor i nabohuset, men vi sørger nå for at de aller beste kan hjelpe elever i hele landet på under 5 minutter.

Powered by Labrador CMS