Tibbers gründere Edgeir Aksnes og Daniel Lindén. Foto: Press

Norsk-svenske Tibber henter Tesla-topp inn i styret

Publisert Sist oppdatert

Odd-Even Bustnes, direktør for forretningsutvikling i Europa, får en plass i styret til den heldigitale strømtjenesten.

Med elektrisk intelligens «erstatter» Tibber det tradisjonelle strømselskapet - ved å regne ut hvor lite energi boligen din egentlig trenger, alt hentet fra fornybare produsenter.

Tidligere i år lanserte også selskapet smart lading av en rekke bilmodeller, deriblant elbiler og ladbare hybrider fra Tesla, VW og BMW.

– Med dekning av 21 bilmodeller og en spredning blant tusentalls av elbiler, er Tibber på få måneder blitt ledende i Nord-Europa på smartladning, sier Tibber-sjef Edgeir Aksnes til Shifter.

For å styrke posisjonen på overnevnte bilmarked, blir nå Odd-Even Bustnes, Teslas direktør for forretningsutvikling i Europa, nå med i Tibbers styre, melder selskapet i en pressemelding.

Bak Tibber står også medgründer Daniel Lindén - og selskapet ble ordentlig kjent først i 2016 da Petter Stordalen utropte dem til vinner av sitt gründerprogram.

I hotellkongens konkurranse hentet de syv millioner kroner fra Stordalen selv, Innovasjon Norge og det svenske investeringsselskapet Wellstreet.

– For veien videre vil elbiler være en viktig del av strøm-appen vår. Vi er derfor svært glade for at Odd-Even kommer inn i styret med den kompetansen og innsikten han har fra Tesla, sier Aksnes.

Les også: Investerer 15 millioner kroner i Tibbers heldigitale strømtjeneste