Illustrasjonsfoto.

"Flying in": Sveits lar droner levere varer

Publisert Sist oppdatert
Droner skal levere alt fra tannbørster, deodorant og mobiltelefoner til sveitsiske hjem i et pilotprosjekt denne høsten.

Som det første i sitt slag i et tett befolket område, skal dronene ta med seg varer fra et distribusjonssenter i Zürich-området og fly det mellom 8 og 16 kilometer til ventende varebiler. Disse skal så kjøre varene helt hjem til folk.

Administrerende direktør Andreas Raptopoulos i det amerikanskeide dronefirmaet Matternet sa torsdag at dronene vil få fart på vareleveringen der de summer over trafikkerte bygater eller naturlige barrierer som Zürichsjøen.

Prosjektet er godkjent av sveitsiske luftfartsmyndigheter som også har sagt ja til et Matternet-prosjekt om å fly medisinsk utstyr mellom sveitsiske sykehus med droner.

Forsøkene kommer samtidig med at blant annet store nettkonsern som Amazon og Google i flere år har investert i utprøving av varelevering med droner. Flere afrikanske land ser også en fremtid i dronenettverk som kan levere medisinsk utstyr til områder med mindre infrastruktur.

(©NTB)