Dreams' spareapp. På nettsidene deres finnes det forslag til hva man kan spare til, og selskapet har også startet en egen Facebook-gruppe.

Dreams med "drømmetall": Nedlastet 15.000 ganger i Norge

Publisert Sist oppdatert

Dreams har ikke engang startet markedsføringen i Norge, men har fått 15.000 brukere på tre måneder. 

Spareappen Dreams, som Shifter skrev om da appen nettopp hadde blitt lansert i januar, har nå vokst seg til 15.000 brukere. Den svensk-gründede appen har som mål at folk skal spare til det de virkelig ønsker seg -- fremfor å ta opp lån for å ha råd -- og appen er laget slik at den "spiller på lag" med hjernen.

Øystein W. Høie, leder for Dreams sitt kontor i Norge, forteller i en sak fra Finansavisen at økonomene lenge trodde på teorien om "homo oeconomicus" -- at mennesker alltid tar de mest fornuftige valgene i økonomiske avgjørelser. Imidlertid har forskningen de seneste 20 årene vist at det ikke er slik i det hele tatt.

Tilbyr ulike former for sparing

-- Mennesker tar selv store økonomiske avgjørelser hovedsakelig basert på impuls og magefølelse, sier Høie i pressemeldingen.

Inntil videre har ikke Dreams begynt med markedsføring av appen i Norge, og dette vil ikke skje før Android-utgaven av appen lanseres om noen uker.

Den vanligste måten Dreams lar brukerne spare er ved at et fast beløp jevnlig føres over til en sparekonto. Det er også mulig å la flere personer spare til det samme målet, eller sette opp et fast beløp (som du ellers ville brukt på kaffe eller noe annet) som trekkes fra kontoen.

Underveis i sparingen kan brukeren holde øye med hvor langt sparingen har kommet. På sikt er målet at flere funksjoner skal legges til i det norske Dreams, slik som aksjesparing -- som i dag finnes i den svenske utgaven av appen.