Per Einar Dyvik og Nissik Juell i StartupLab. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Rush til ny akselerator: Rent ned av gründere utenfor storbyene

Publisert Sist oppdatert

Da StartupLab og DNB søkte etter startups innen fremtidens banktjenester, ventet det mange overraskelser i søknadsbunken.

Hele 109 selskaper har søkt seg til den nye akseleratoren for fremtidens bank, "DNB NXT Accelerator. StartupLab har nå begynt silingen av søkerne. Målet er å sitte igjen med fem til åtte selskaper som skal delta i et intensivt 3-månedersprogram, der DNB og StartupLab stiller med mentorer. Den store gevinsten er en investering på opptil 800.000 fra Founders Fund 2 og 500.000 i støtte fra Innovasjon Norge.

– Det har vært lett å finne nok kandidater. Vi trodde opprinnelig det skulle bli litt vanskeligere, siden vi hadde spisset det en del, sier Nissik Juell i StartupLab.

Utenfor byene

Utover den store interessen er det også andre hyggelige overraskelser i søknadsbunken. Det har vist seg at en stor andel av selskapene sitter utenfor de såkalte «startuphubene», og mange av søkerne er fra andre steder enn Oslo.

– Tanken var nettopp å nå ut til alle startups, ikke bare de som satt i slike arbeidsfellesskap, og helst selskaper vi ikke hadde kjennskap til. Det har vi klart, og det synes jeg er utrolig positivt, sier partner Per Einar Dybvik i StartupLab.

Man har nådd bredt ut gjennom å bruke både startup-presse, sosiale medier, Innovasjon Norge, DNBs informasjonsapparat, organisasjoner som Abelia og IKT Norge, samt Oslo Business Region og tilsvarende aktører i andre områder.

Bredt spekter

De 109 selskapene har nå blitt til 18 selskaper. Utvalgte «industry experts» skal sammen med DNB og StartupLab avgjøre hvem som kommer gjennom det siste nåløyet..

StartupLab ønsker ikke å gå ut med navnene på bedriftene som nå er med i sluttrunden. Men sier at det er alt fra forbrukertjenester innenfor forsikring, sparing og boligformidling til techselskaper innenfor datasikkerhet. Det er også selskaper som jobber med kunstig intelligens og maskinlæring i finans.


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Hør også vår seneste podcast med Marius Aabel i No Isolation. Han sluttet i oljebransjen for å lage roboter som hjelper langtidssyke barn. forteller om det glade 80-tall, med programmering på papir og etterhvert på Commodore 64. I podcasten får vi høre om lærdommene fra tidligere prosjekter innen videostrømming og nettdating. Om hvorfor No Isolation har lyktes godt så langt – om strategien, jobbingen, rekrutteringen, de smarte avtalene, investorene og det gode arbeidsmiljøet. Han forteller også om selskapets nye satsing på eldre. Og hvis noen skulle lure på hvorfor han fortsatt er single eller hvor lenge han skal leve, får dere selvfølgelig vite det også.

Hør hele podcasten med Aabel på Shifter. Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».