Erik Rosén i Prosa Security

Cybersikkerhetsgründere henter halvannen million fra Founders Fund, og snuser på det amerikanske markedet

Publisert Sist oppdatert

Erik Rosen og Anders Moen Hagalisletto i Prosa Securities i San Fransisco for å se hva de internasjonale konkurrentene gjør.

For kort tid siden fikk Prosa Security plass i den eksklusive gruppa på fem selskaper (av 108 søkere) som får være med i DNB og StartupLabs nye akselerator for bankrelaterte startups, DNB NXT Accelerator. Nå viser det seg at Founders Fund også har gått inn med halvannen million kroner i den lovende cybersikkerhets-startupen.

– Founders Fund har et bra nettverk og vet hva dette handler om. Kompetansen deres var egentlig viktigere enn pengene, sier daglig leder Erik Rosen i Prosa Securities.

Snuser på amerikanske konkurrenter 

Da vi snakket med ham var han sammen med CTO Anders Moen Hagalisletto i San Fransisco på RSA-konferansen,  den største konferansen for IT-sikkerhet i verden.  

– Vi er her for å lære hva konkurrentene gjør, og se om det finnes mulige samarbeidspartnere, sier Rosen.

– Så langt har vi ikke funnet noen som har den samme tilnærmingen til IT-sikkerhet som oss, men det er mye nytt å lære og en del firmaer med komplementære produkter som det kan være interessante å bli bedre kjent med.

 Cyberangrep

Selskapet har utspring i forskning gjort på Norsk Regnesentral. Og teamet har til sammen fem doktograder innenfor IT-sikkerhet.

PROSA Security har utviklet og automatisert en metode for testing av sikkerhet i applikasjoner og applikasjonslag. Første trinn er å avdekke om systemet møter de sikkerhetskrav kunden selv har spesifisert, deretter testes systemet for sårbarhet for angrep som skyldes andre svaktheter. Normalt er det minst 20 sikkerhetshull. Noen av disse er normalt kritiske, og reprogrammering av applikasjoner må straks igangsettes.  

– Målet er å automatisere våre analyser i en slik grad at hele prosessen blir skalerbar. Dette arbeidet er allerede godt i gang. Vi bygger om modellen, slik at kunden selv kan bruke programvaren til å stoppe trusselen, sier Rosen.

Bra kred 

PROSA Securitys systemer kan i prinsippet brukes på alle applikasjoner, alt fra strømstyring til offentlige helsedata. Selskapet har valgt å ha fokus på banksektoren, der behovet er stort og interessen i bransjen for å få nye og mer moderne hjelpemidler er betydelig.

– Hva betyr plassen i DNB og StartupLabs akselerator-program i så måte?

– Det var jo hard siling. Så det gir oss bra kred, og viser at vi har substans. Dessuten åpner det nye salgskanaler og nettverk. Bidraget innen «go-to-market» strategier og forretningsutvikling generelt viser seg dessuten å være over all forventning. Her får vi hjelp av personer som har praktisk ledererfaring og suksess med å bygge tilsvarende bedrifter, sier Rosen.


Husk å sette av 20. april, for da går vi «live» med konferansen The Shift– stedet å være denne våren for alle som bygger fremtidens selskaper:

The Shift 2017

Foruten en lang rekke ledende norske gründere kommer gründeren av Indiegogo, investorer fra Creandum, Northzone, Point Nine Capital, Bauer Venture Partners, EQT Ventures og mange, mange flere. Growth hacking, salg, funding, rekruttering og teknologi – og det du måtte trenge av triks og tips fra noen av de beste hodene.

Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.