Kjerstin Braathen overtar som ny konsernsjef i DNB etter Rune Bjerke. I midten styreleder Olaug Svarva. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kjerstin Braathen overtar som ny konsernsjef i DNB etter Rune Bjerke. I midten styreleder Olaug Svarva. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Fintech-ekspert om Kjerstin Braathen: – Hun kjenner på kroppen de endringene bransjen står overfor

Publisert Sist oppdatert

Etter 13 år ved roret, overlater Rune Bjerke topplederansvaret i Skandinavias største bank til finansdirektør Kjerstin Braathen.

Konserndirektør i DNB, Rune Bjerke, har meddelt styret at han ønsker å fratre stillingen etter nær 13 år i jobben.

Erstatteren blir nåværende finansdirektør, Kjerstin Braathen, opplyser selskapet i en børsmelding. Hun tiltrer sin nye posisjon 1. september.

Braathen har over 20 års fartstid i selskapet, og har blant annet vært konserndirektør for bedriftsmarkedet, hvor hun startet selskapets gründersatsing.

Hun sto også i spissen for DNBs venturesatsing på 250 millioner kroner.

– DNB har et stort samfunnsansvar, og er viktig for kunder over hele Norge. Vi er med kundene våre i alle viktige faser i livet, og vi heier på de bedriftene som tør å satse og skaper verdier og arbeidsplasser for samfunnet, sier Braathen i meldingen.

Styret startet prosessen med å finne en erstatter for Bjerke i vinter, og har ifølge børsmeldingen vurdert "flere gode kandidater".

Ny retning

– Det er ekstremt viktig at den nye konsernsjefen er en person som evner å ta banken over i en ny tid, sier direktør for næringspolitikk i IKT Norge, Liv Freihow, som også driver en dedikert Fintech-satsing i organisasjonen.

– Og det tror jeg de har funnet; en visjonær og modig leder.

Freihow understreker at hun synes Bjerke har gjort en "fabelaktig jobb" i sin tid som toppsjef i banken, som siden 2008 har gått fra å være Skandinavias femte største bank til å bli den største, målt i markedsverdi.

– Jeg oppfatter Braathen som veldig populær, drivende dyktig og arbeidsom. Så har hun samtidig et særlig blikk for innovasjon og nyskaping, som vil være viktig for DNB, sier Freihow.

Hun legger særlig vekt på kjennskapen Braathen har til selskapet og utfordringene det står overfor.

Liv Freihow er direktør for næringspolitikk og Fintech-spesialist i IKT Norge. Foto: Presse
Liv Freihow er direktør for næringspolitikk og Fintech-spesialist i IKT Norge. Foto: Presse

– Dette er et skip som skal snus både teknologisk og kulturelt. Hun kjenner på kroppen de endringene bransjen står overfor, og er godt forberedt på å svare på hvilken posisjon banken skal ta i en verden der finansielle tjenester blir tilbudt av et bredt spekter av aktører,  sier Freihow.

Hylles

Også tidligere leder i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, mener ansettelsen av Braathen er god.

– Hun er mer enn godt nok skodd for jobben. En suverent dyktig leder og godt menneske, skriver hun på Facebook.

– Rune Bjerke «så» talentet hennes for flere år siden og har satset på henne. Kjerstin sa ja og leverer uansett hvor krevende oppgavene har vært. Gradvis har hun blitt klar for mer ansvar. Nå er det topplederansvaret. Sånn skal det gjøres, skriver hun.

Powered by Labrador CMS