Spare-appen til DNB. Foto: DNB

Bankspesial: Hvor lenge kan DNB fortsette å gjøre alt selv?

Publisert Sist oppdatert

I ukens podcast ser vi på virvaret som er i ferd med å utspille seg i bankverdenen.

DNB har nettopp lansert Spare-appen. Trenger vi nok en ny app fra Norges største bank?

Appen har stor-banken laget selv, mens Nordea har inngått et partnerskap med spareapp-selskapet Spiff. I tillegg er den svenske spareappen Dreams på vei inn i Norge med Storebrand på laget.

Hør hele podcasten her. Eller last ned fra iTunes.

Skandiabanken kjøper seg inn i "Robot-rådgiver"-selskapet Quantfolio.

Voldsom aktivitet

Det er en voldsom aktivitet i bankbransjen om dagen? Er dette starten på en ketchup-effekt? Det virker i alle fall slik, ettersom vi fikk en enda ny lansering av et fintech-produkt i går. Nemlig norske Payr som lanserer sin regningsbetalings-app, i direkte konkurranse med Vipps, men med noen spennende modifikasjoner og litt andre visjoner, som gjør selskapet til et å følge med på.

I podcasten med Salvador Baille og Lucas Weldeghebriel, diskuteres det hvor lenge DNB kan fortsette å lage alt selv og hvorfor Norges største bank gjør det på den måten.

Prinsipielt virker det mye enklere og raskere det som Nordea og Storebrand har gjort, nemlig å inngå partnerskap med en leverandør av et eksisterende produkt. Men hvor enkelt er det?

Klarer DNB å opprettholde sin «First mover»-strategi? Mister bankene sin «aggregator»-rolle, eller klarer de i kraft av sin makt å beholde sine eksisterende markedsandeler.

Klarna annonserte nylig at skulle bli en «Ryanair»-bank, og Skandiabanken går inn i bedriftsmarkedet.

Og jo, Visa kjøper seg inn i Klarna.

Welcome to the circus!

Hør hele podcasten her. Eller enda bedre: Last den ned på mobilen og hør på den på vei til eller fra jobb.