Disruptive Technologies hentet inn Raoul Wijgergangs som ny CEO i april 2019.
Disruptive Technologies hentet inn Raoul Wijgergangs som ny CEO i april 2019.

Streng kostnadskontroll i Disruptive Technologies: Ny sjef intensiverer salget

Publisert

Kostnadene i mikrosensorselskapet ble halvert i fjor. Inntil de får fart på salget, skal utgiftene holdes under streng kontroll, bekrefter ny sjef.

Etter et år med galopperende utgifter og ekspansjon, dro Bergen-selskapet Disruptive Technologies kraftig i bremsen for pengebruk i fjor.

Kostnadene ble ifølge konsernregnskapet kuttet fra 96 millioner til 67,5 millioner, og inntektene økte fra 7,9 millioner til 28 millioner.

Det er særlig under posten for "innleide tjenester" at kostnadskuttet har blitt gjort, fra 24, 6 millioner til 11,2. Utgiftene for utstyr er også redusert, mens kostnadene knyttet til salg og leie av lokaler har økt, helt i tråd med målsetningene.

Årsresultatet ble forbedret fra minus 87,5 millioner i 2017 til minus 39 millioner i fjor.

– Mulighetene våre i markedet er solide og økende, sier daglig leder Raoul Wijgergangs, som tok over ledelsen av selskapet etter gründer Erik Fossum Færevaag i april.

Han varsler mer av det samme i tiden fremover.

– Vi fortsetter å holde øye med og kontrollere driftskostnadene nøye, til vi ser god inntektvekst, sier han.

Storsatsing på salg

Samtidig setter selskapet inn et ekstra gir i salgsarbeidet. I juli ansatte de en ny ansvarlig for salg i Europa, og tilsvarende stilling for Nord-Amerika skal fylles i august. Teamene under disse skal også forsterkes kraftig, forteller Wijgergangs.

– Selskapets kjernefokus er å øke salget. Jeg er positiv til mulighetene, og vet at vi har det rette teamet på plass for å bygge en fantastisk virksomhet.

Han vil ikke gå inn på selskapets interne målsetninger for året, men sier at de nå måler fremgangen fra et kvartal til det neste, fremfor sammenligning med tilsvarende perioder året før.

– Markedet er modent for det. Det blir en form for trinnfunksjon, så når vi for eksempel starter salget i USA, vil vi se et hopp i inntekter seks måneder senere, sier han.

Verdens minste sensor. Foto: Disruptive Technologies
Verdens minste sensor. Foto: Disruptive Technologies

Disruptive Technologies gjennomførte en større emisjon på 85 millioner kroner i mars. Det norske statlige fondet Nysnø sto for 20 millioner av investeringen, og selskapet ble i april vurdert til å være verdt 860 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS