Verdens minste sensor. Foto: Disruptive Technologies

Nysnø investerer i Disruptive Technologies: 20 millioner til verdens minste sensor

Publisert Sist oppdatert

Statens klimainvesteringsselskap putter millioner i sensorer.

– Vi er veldig fokuserte på «internett of things» som infrastruktur for energieffektivisering, sier investeringsdirektør Eivind Egeland Olsen i Nysnø til DN, som først meldte om investeringen.

Bergensbaserte Disruptive Technologies utvikler verdens minste, fullt integrerte trådløse sensorer. Disse kan klistres opp i alt fra dørkarmen til sikringsskapet, har 15 års batterilevetid, og kommuniserer med skyen via en mobilbasestasjon.

Nysnø, opprettet i 2018 - nå med 400 millioner kroner over årets statsbudsjettet, investerte i fjor 45 millioner kroner i solcelleselskapet Otovo, deretter 60 millioner kroner i droneselskapet Esmart Systems.

Fondet går nå inn med 20 millioner kroner i Distruptive Technologies - som en del av en større kapitaltilførsel på 85 millioner kroner, skriver DN.

Teknologiselskapet har tidligere blant annet hentet 40 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norges miljøteknologiordning, og Shifter omtalte 2017 som en eneste stor opptur for sensorselskapet: Gründer Erik Fossum Færevaag og hans team sanket priser i øst og vest - og fikk stor oppmerksomhet for sine sensorer som er på størrelse med et frimerke.

Les mer om Nysnø: Gründerpolitikeren feirer seire: Men et av de viktigste tiltakene er det nesten ingen som bruker

Alex Storey (f.v.), Ole Petter Novsett, Erik Fossum Færevaag og Odd Jonny Winge, Marian Kost og Matthias Sicard i Disrutpive Technologies. Foto: Disruptive Technologies