Andrey Volobuev
Andrey Volobuev

Dignio henter VG Live-skaper fra Schibsted

Det norske helseteknologiselskapet fyller opp med utviklere, og starter med sportsapp-utvikler Andrey Volobuev.

Publisert Sist oppdatert

Produktutvikling står høyt på agendaen i Dignio, som leverer løsninger for medisinsk avstandsoppfølging til primær- og spesialisthelsetjenesten. I regi av Helsedirektoratet foregår det nå en nasjonal utprøving av den nye formen for oppfølging, og Oslo kommune gjør i disse dager landets første ordinære anskaffelse av medisinsk avstandsoppfølging.

- Vi vet at medisinsk avstandsoppfølging er kommet for å bli, og vi ønsker å være i front på utviklingen. Da må produktet vårt matche ambisjonene - og da må vi ha de beste folkene, sier CTO i Dignio, Håkon Dahle.

Fra sportfans til pasienter

Andrey har ti år med erfaring som utvikler, de siste syv som iOS-utvikler. I Schibsted har han bygget med VG Live-appen fra grunnen, en av de mest populære sportsappene i Norge. Dahle mener erfaringen kommer godt med.

- Andrey har mye erfaring med live-data i apputvikling, noe som er essensielt i løsningen vi leverer. Han er strukturert og nøye på koden, og for oss som jobber med helsedata er det spesielt viktig. I tillegg er han positiv og hyggelig og vil være et godt tilskudd til vårt utviklermiljø.

Volobuev er allerede i gang med den neste oppdateringen av pasientappen, og ser frem til å kunne lansere en mer brukervennlig og smart app.

- Dignio leverer avanserte løsninger som likevel skal være meget enkle i bruk for alle typer pasienter, det er en kombinasjon jeg syntes er veldig spennende. Selskapet er også i en interessant vekstfase og jeg får en unik mulighet til å være med å bygge et produkt som også skal lanseres internasjonalt, sier Volobuev.

I tillegg til Volobuev har Dignio ansatt Antonis Karamitros, en seniorutvikler med internasjonal bakgrunn fra ulike startups og større selskap som for eksempel Bloomberg. Dignio har i dag 28 ansatte. I tillegg til hovedkontoret i Fredrikstad, har de kontorer i Oslo, Birmingham og Shanghai.

Powered by Labrador CMS