Martin Fredriksen blir ny finansdirektør i Dignio.
Martin Fredriksen blir ny finansdirektør i Dignio.

Martin Petter Fredriksen blir finansdirektør i Dignio

Publisert Sist oppdatert

En middag med Thomas Walle i Unacast var det som skulle til for at Martin Petter Fredriksen skulle gå fra DNB til startupverdenen. 

Fredriksen jobbet inntil oktober i 2018 i DNB, for deres Investment Banking Division i New York. I mai 2018 sluttet han i denne jobben, og flyttet tilbake til Norge. Fredriksen forteller Shifter at han "alltid" har hatt lyst til å bli en del av gründernes verden, men at prosessen virkelig ble igangsatt over en middag i New York.

-- For ca. et år siden møtte jeg Thomas Walle i Unacast, i New York. Over en middag ble det umiddelbart klart for meg at jeg måtte skifte beite. Utfordringene, arbeidsoppgavene, og følelsen av å bygge noe selv, som Thomas beskrev med stor innlevelse, inspirerende meg stort. Dagen etter begynte jeg å lete etter muligheter innenfor start-up bransjen, forteller Fredriksen.

Han fant imidlertid ikke frem til Dignio med én gang, men han flyttet tilbake til Norge for å lede Fredriksborg Investor. Samtidig var han fortsatt på søken etter en jobb han skulle ha på lang sikt.

-- Det ble fort klart for meg at jeg ønsket å finne et selskap som hadde oppnådd product-market fit, og som skulle i gang med en vekstfase. Denne fasen fremstod for meg som utrolig givende, fordi det handler om execution. Det handler om å vinne kontrakter, jobbe med markedet, og bygge et selskap. Jeg fant mange selskaper som var i en vekstfase, men få selskaper der produktet virkelig snakket til meg, forteller Fredriksen.

Han har tidligere vært daglig leder og co-founder i PickePick, jobbet i PwCs Financial Due Diligence-team og PwC sitt Deal Strategy-team, før han begynte i DNB.

Inspireres av å bygge et sunt tech-selskap

Etter tre måneder hos Fredriksborg Investor, kom han over Dignio, som Fredriksborg Investor etterhvert bestemte seg for å investere i. Samtidig ble det klart at Dignio lette etter en CFO. Fredriksen startet i jobben i oktober, der han skal lede økonomifunksjonen i selskapet.

-- Selskapet, gründerne, produktet, og businessmodellen fattet umiddelbart interesse. Her var det et selskap med et solid marked, dyktige og inspirerende medarbeidere, internasjonale vekstambisjoner, og, sist men ikke minst, et produkt som hadde en reell impact på samfunnet, forteller Fredriksen.

Underliggende for økonomifunksjonen hos Dignio er blant annet økonomi og likviditetskontroll, investorrelasjoner, prising og markedsstrategi, selskapsstruktur og etablering i nye markeder, samt forhandlinger med partnere og nye kunder.

-- Jeg ser frem til å være med å bygge Dignio til et stort og sunt health-tech selskap, med en reell impact på hvordan helsevesenet drives. Tanken på å gjøre pasienters hverdag både bedre og enklere, samt gi de de verktøyene de trenger for å få bedre kontroll over egen sykdom, inspirerer og motiverer meg stort, forteller Fredriksen.

Powered by Labrador CMS