Ole Daniel Nitter (COO) og Lars Dahle (CEO) i Dignio. Foto: Dignio

Dignio henter hjem Ole Daniel Nitter fra toppjobb i Indonesia

Publisert Sist oppdatert

Sivilingeniøren Ole Daniel Nitter har som ansatt i Zalora jobbet i Indonesia i fire år, men er nå tilbake i Norge - som COO hos Dignio. 

Nitter har blant annet bakgrunn fra Boston Consulting Group. Som ansatt i Zalora vært med på å bygge opp plattformen til å bli en av de fremste e-handelsplattformen for mote i Indonesia, og han har dermed en årelang kompetanse innen markeder i Asia. Akkurat dét er en fordel for helseteknologiselskapet Dignio, som i 2019 skal skalere internasjonalt.

-- Da jeg kom i kontakt med Dignio, ble jeg raskt solgt på visjonen til selskapet og gründerne. Dette er folk med ekte lidenskap for det de jobber for, og ambisjonene er store i Norge og internasjonalt, sier Nitter i en pressemelding fra selskapet.

Dignio utvikler plattformen Dignio Prevent, som gjør det mulig for helsepersonell å følge opp flere hjemmeboende pasienter -- på det som skal være en sikrere og bedre måte.

Pasientene bruker nettbrett og måleutstyr med bluetooth-kobling, slik at de kan gjøre medisinske målinger på seg selv og få resultatene overført til nettbrettet -- og til Dignio Prevent hos helsepersonellet.

Dignio har planer om å vokse i blant annet Kina og England, og i fjor høst hentet Dignio-gründer Lars Dahle 23 millioner kroner i investorkapital for å rusete opp selskapet for veksten.

-- Trodde det ville være uoppnåelig

Dahle forteller at de hadde høye krav da de utlyste stillingen Nitter tiltrer denne våren.

-- Vi så etter en person som skilte seg fra resten av ledergruppen i erfaring og profil. Vi ønsket oss yngre krefter, men var samtidig på jakt etter en som hadde betydelig erfaring fra utlandet og fra ledelse. Skal jeg være ærlig, trodde jeg det ville være uoppnåelig, men så kom vi i kontakt med Ole Daniel, som i tillegg til å oppfylle våre kriterier, skulle vise seg å være en fantastisk person. Vi gleder oss til å få ham med på laget!, forteller Dahle i pressemeldingen.

Dahle startet Dignio i 2010, og valgte å rette selskapet mot velferdsteknologi og e-helse. Tidligere i januar talte han for norske ministre og næringslivsledere under NHOs årskonferanse, og i høst deltok han som ekspert på helsetjenester under Northern Future Forum.

Nitter forteller at han har flere ambisjoner for Dignio.

- Jeg elsker å se vekst. Enten det er industrier, produkter, organisasjoner, team eller enkeltindivider. Jeg drømmer nå om at Dignio skal bli et verdensledende helseteknologiselskap hele Norge kan være stolte av, og at vi kan skape verdi for helsevesen verden over! Jeg har stor tro på at denne drømmen vil bli virkelighet, sier Nitter i pressemeldingen.