Idar Vollvik. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Idar Vollvik henter nye millioner til markedsføringens Pokémon Go

Publisert Sist oppdatert

Seriegründeren og hans app Geddit er mindre verdt enn sist.

Digital Group, der Idar Vollvik er største aksjonær, henter seks millioner for å få ferdig appen Geddit, melder Dagens Næringsliv.

Den tidligere Chess-gründerens forholdsvis nye selskap har fått med seg en rekke småinvestorer for å lage det som best kan beskrives som et markedsføringens svar på Pokemon GO. En app der du i likhet med monstersuksessen fra i sommeren 2016 oppsøker ulike lokasjoner i den virkelige verden, men at du kan vinne virkelige premier, ikke bare stjernestøv, heder og ære.

Ferie-idé

Idar Vollvik fikk ideen til AR-spillet Geddit under en ferietur i Spania kort tid etter lanseringen av Pokemon GO. Vollvik samlet raskt en gjeng og en stor gruppe småinvestorer blant venner og kjente. I forbindelse med et Podcast-intervju hos Shifter i fjor høst sa Vollvik at Geddit planla offisiell lansering like rundt hjørnet, samtidig som de jobbet med en internasjonal ekspansjon. Ifølge artikkelen i Dagens Næringsliv har dette tatt lenger tid enn de hadde trodd. Omsetningen er heller ikke særlig mye å skryte av så langt.

– Total omsetning i fjor var 150.000 kroner, og vi begynner ikke å få noe særlig omsetning før mot slutten av tredje kvartal i år, skriver daglig leder Richard Forsland i Digital Group i en epost til DN.

Verdifall

Egenkapitalen til Digital Group økes ved at flere personer konverterer lån de har til selskapet på til sammen i overkant av 6,3 millioner kroner i 2,1 millioner nye aksjer til kurs tre kroner per aksje, ifølge artikkelen.

– Plattformen skal ferdigstilles samt at vi skal bruke penger på premier, sier Forsland til DN.

Ifølge Forsland har Geddit nå 10.000 registrerte brukere, men i DN-artikkelen går det ikke frem hvor mange av disse som er inne jevnlig, annet enn at Forsland sier at han er "optimistisk med tanke på hvor ofte de er inne" i appen.

Selskapet prises nå til 431,5 millioner, ned fra 600 millioner kroner ved forrige investeringsrunde. Idar Vollvik er største eier, med 24,6 prosent av selskapet.

Hør forøvrig Shifters podcast med Idar Vollvik fra i fjor. Der forteller han om sin utrolige gründerreise, full av oppturer og nedturer. Last ned i Itunes eller din foretrukne podcast-platform på Android, eventuelt lytt her i nettleseren.