Konserndirektør for bedriftsmarked i DnB, Benedicte Schilbred Fasmer og daglig leder i Dealflow, Petter Skulstad.

Dealflow inn hos DNB: Skal samarbeide om folkefinansiering

Publisert Sist oppdatert

Konkurransen om å vinne markedet for folkefinansiering hardner til. Nå melder landets største bank seg på.

De siste månedene har det vokst frem flere nye initiativer der selskaper kan hente penger fra folk flest som investorer. En av de som kanskje har fått mest oppmerksomhet, er Folkeinvest i Trondheim som har hatt flere vellykkede kampanjer den siste tiden. Dealflow i Bergen har nå landet en avtale som kan gjøre at de kommer på offensiven.

– Over lengre tid har vi sett på mulighetene for å ta del i dette markedet. Gjennom dette samarbeidet gir vi kundene våre en god inngangsport til equity crowdfunding som finansieringskilde, sier konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB, Benedicte Schilbred Fasmer (52), til Finansavisen, som melder om at banken skal samarbeide med folkefinansieringsstartupen.

Målet til Dealflow er å bli ledende på emisjoner for små og mellomstore bedrifter, med kapitalbehov på mellom 2 og 30 millioner kroner.

Selskapet tar 5 prosent av kapitalen som hentes inn via plattformen, og har også konsesjon fra Finanstilsynet, ved at de formelt har status som agent for Norne Securities.

Ingen penger bytter hender i forbindelse med avtalen, men DNB forplikter seg til å bidra med deling av kunnskap og henvisning av kunder, ifølge Finansavisen.