Jarle Holm (CFO, Co-founder), Sven Haadem (Chief Data Officer), og David Baum (CEO, Co-founder) i Monner. Foto: Monner.

AI-ekspert fra DNB til fintech-startupen Monner

Publisert Sist oppdatert

Sven Haadem slutter i DNB og begynner hos fintech startup-en Monner. Der får han rollen som Chief Data Officer og blir også aksjonær i selskapet.

Monner er en digital plattform som kobler folk som har tilgjengelig kapital med bedrifter som trenger penger for å vokse gjennom crowdfunding av lån.

Selskapet annonserte nylig at de hentet to utviklere fra Sopra Steria. Men etter at Sparebank1 SR investerte i dem, har de penger nok til å hente mange flere hoder.

Den siste ansettelsen er Sven Haadem, som jobbet med AI i DNB, men som nå velger å forlate storbanken for å bli med på en oppstartsreise.

–Å jobbe et sted der jeg kan eksperimentere og realisere mine ideer, med en svært kort time-to-market er det morsomste med å være en del av en startup, skriver Haadem i en epost til Shifter.

Haadem får ansvaret for å bygge opp miljøet for Big Data og avansert analyse i selskapet og får tittelen Chief Digital Officer.

Arbeidet omfatter å utvikle selskapets risikomodeller, anbefalingsmotor og maskinlæring generelt. I tillegg skal Haadem utvikle Monners Big Data-løsninger.

–I Monner er det nærmest ubegrensede muligheter innenfor mitt fagfelt og jeg blir utfordret av dyktige kollegaer. I et stort system som DNB er det mange hensyn å ta, og resultatet er at mange gode ideer blir lagt i skuffen. I Monner får jeg bruk for alt jeg kan, og får sette mange av mine egne ideer ut i livet, sier Haadem.

Daglig leder i Monner, David Baum, sier de er heldige som har fått med Haadem på laget.

–Det er nesten ingen ting av det vi gjør, som Sven ikke kan bidra på, fra prising av risiko til optimalisering av kundeopplevelsen. Sven har unik kompetanse og en unik erfaring forteller David Baum.

Med doktorgrad i matematisk finans fra Universitetet i Oslo og en mastergrad i informatikk i tillegg, kan Sven ikke bare teorien. Han kan også kode løsningene, skriver Baum i en epost.