David Baum, ny sjef for Sparebank !, SR Banks innovasjonssatsning. Foto: Lucas Weldeghebriel.

Gir seg i Monner noen måneder etter lansering! Blir sjef i SR-Banks 300 millioners-prosjekt.

Publisert

David Baum, gründer og CEO i Monner gir seg kun noen måneder etter lansering av plattformen som tilbyr folkefinansierte lån til bedrifter.

Siden tjenesten lanserte 9. januar har det blitt formidlet seks lån på til sammen 5 millioner kroner. Nå forlater Baum sjefsstolen til fordel for sin medgrüdner Jarle Holm.

-- Hvorfor slutter du så tidlig?

-- Jeg har jobbet med Monner i fire år nå, så det er ikke så tidlig for meg. Medgründer Jarle Holm tar over som CEO og jeg går inn som styreleder. Det betyr at jeg fortsatt vil være med i selskapet, sier Baum.

-- Men dere har jo nettopp lansert?

-- Ja. Men Monner har et godt team, som også skal vokse ytterligere. Jeg vil bli styreleder i selskapet, og vil få mer tid til å jobbe strategisk for Monner, sier Baum.

-- Hva går du til nå?

-- Jeg har fått jobb som adm.dir i Finstart Nordic. Det er SpareBank 1 SR banks innovasjonssatsning, og består av to ting. For det første, så skal det være en oppstartsfabrikk, og for det andre skal vi investere i oppstartsselskaper. De to første investeringene er nettopp i mitt selskap Monner og  i Boost.AI. SR-Bank har totalt satt av 300 millioner kroner til å investere i egne ideer og eksterne startups, sier Baum.

Forutsetning at Jarle Holm ble igjen

Medgründer Jarle Holm er fornøyd med å rykke opp til sjefsstillingen.

-- Jeg ble involvert tidlig i prosessen. Lenge før David sa ja til stillingen. Jeg har nå den kuleste jobben innen fintech, og Monner vil få tilgang på andre selskaper gjennom Finstart Nordic. Vi har også sammenfallende syn på hvordan fintech strategisk kan utvikles, sier Jarle Holm til Shifter.

Kommunikasjonsdirektør i SR-Bank, Tor Christian Haugland, hvis bank står bak Finstart Nordic, og som også er største investor i Monner, forteller at det i utgangspunktet ikke er uproblematisk å foreta en slik rokkering.

-- Men vi hadde aldri tatt inn David, hvis vi ikke hadde visst at Jarle hadde blitt igjen, sier Tor Christian Haugland, kommunikasjonsdirektør i Sparebank 1 SR Bank.

Så nå blir David Baum daglig leder i Finstart Nordic, som også er største investor i hans eget selskap Monner (34 prosent), hvor han vil ta styrelederrollen.

-- Er du ikke redd for en interessekonflikt her?

-- Jeg kunne ha vært det hvis vi ikke hadde hatt sammenfallende interesser.  I saker som gjelder FinStart Nordics eierskap i Monner er jeg selvfølgelig inhabil. Som en stor aksjonær selv i Monner er det klart at jeg ikke kan være Finstart Nordics’ representant i Monners styre, sier Baum.