Kryptovalutaen Monero har fått drahjelp fra kjendiser, men får nå uønsket oppmerksomhet fra hackere som i sin jakt på valutaen sprer virus via Facebook Messenger. Foto: getmonero.org

Kryptovaluta-virus sprer seg via Facebook Messenger

Publisert Sist oppdatert

Hackere på leting etter "kjendis-krypotvalutaen" monero tyr til Facebook Messenger for å spre et virus som tar kontroll over datamaskiner over hele verden. 

Dagens Næringsliv skriver i dag at et kryptovaluta-virus sprer seg via Facebook Messenger, og at det er valutaen monero hackerne er på jakt etter. Viruset sprer seg ved at man får tilsendt en fil i Messenger, og når man klikker på den tilsendte linken, vil datamaskinen bli infisert med en programvare. Deretter settes maskinen inn i et nettverk av hackede maskiner, som alle leter etter gyldige monero-koder. Viruset installerer også et tillegg i nettleseren Chrome, og bruker dette for å spre viruset til alle kontaktene dine på Facebook.

Viruset -- som heter Digimine -- sprer seg kun til datamaskiner, og filnavnet man får tilsendt på Facebook skal være "video_xxxx.zip", men med tall i navnet i stedet for x-er. Viruset ble oppdaget av sikkerhetsselskapet Trend Micro rett før jul.

Hjulpet av Mariah Carey

Monero har blitt en av de mest kjente kryptovalutaene, og har fått drahjelp fra 35 kjendiser som lar fans bruke valutaen når de skal handle musikk og fanprodukter. Blant kjendisene som fronter monero finner man Mariah Carey, Weezer, Kaskade, Motorhead og Toby Keith.

Facebook er kjent med viruset, og har tips til dem som tror de kan ha blitt infisert av Digimine eller andre virus. Spredningen er inntil videre ikke stor i Norge.