Jørn Lyseggen er gründer og sjef for Meltwater. Foto: Meltwater.

Jørn Lyseggen gjør sitt sjette oppkjøp på 12 måneder: Denne gangen dataanalyse

Publisert Sist oppdatert

Meltwater kjøper DataSift, en plattform dataovervåkning og analyse av online datakilder.

Oppkjøpet er det sjette det siste året, og målet er at det skal styrke Meltwaters Outside Insight-plattform.

-- Ved å kombinere konkurransedyktig maskinlærings-teknologi og den enorme mengden av offentlig tilgjengelig informasjon på internett, kan du i dag forstå og spore "Porter’s Five Forces" i realtid for å forstå strategiske muligheter og trusler. Beslutningstagere som utnytter denne nye muligheten, får en urettferdig informasjonsfordel over de som ikke gjør det, sier Jørn Lyseggen, CEO og grunnlegger av Meltwater, i en pressemelding fra selskapet.

Vil endre industrien

DataSift har ifølge pressemeldingen utviklet en skalerbar plattform, som gjør det mulig for utviklere å generere data og innsikt fra informasjonsstrømmen i sosiale medier, samtidig som personvernet beskyttes.

-- Når denne teknologien kombineres med Meltwaters eksisterende AI-teknologi, kan utviklere drastisk endre Business Intelligence-industrien ved enten å utarbeide nye applikasjoner eller komplementere eksisterende med unik innsikt basert på ekstern data, hevder Lyseggen.

DataSifts CEO Tim Barker og CTO Lorenzo Alberton har blant annet blitt med i Meltwater-teamet og vil bidra i utviklingen av Outside Insight-plattformen.

-- Vi deler samme visjon og lidenskap for å øke tilgangen til data gjennom algoritmer. Dette er nødvendig for å få strategisk innsikt i ekstern data utenfor virksomheten, sier DataSifts CEO Tim Barker.

Tenker på GDPR

DataSift, som ble grunnlagt i 2010, har over 15 informasjonspartnere, som WordPress, Facebook og LinkedIn. Teknologien anvender anonymisering, aggregering og eliminering for å gi innsikt, samtidig som brukerens identiteter beskyttes.

-- DataSifts avanserte analytikkplattform komplimenterer det vi har i dag, på et tidspunkt med økende fokus på personvern, samt reguleringer som den kommende GDPR (General Data Protection Regulation). DataSifts teknologi vil være medvirkende til integrasjonen av våre nylige oppkjøp for å levere neste generasjons innsikt, sier Aditya Jami, Senior Director of Engineering og Head of AI hos Meltwater.

Hør Shifters podcast med Jørn Lyseggen her.