Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Microsoft og Equinor inngår strategisk samarbeid: -- Norge har gode forutsetninger for å bli en stor datasenternasjon

Publisert Sist oppdatert

Microsoft har inngått et strategisk samarbeid med Equinor, og skal utvide sine skyinvesteringer i Europa. 

Microsoft annonserte i dag at de skal bidra til å fremme Equinors digitale transformasjon og innovasjon gjennom intelligente skyløsninger -- en avtale som strekker seg over syv år, og ifølge selskapene har en verdi på flere hundre millioner amerikanske dollar. I tillegg kom Microsoft med nyheten om at selskapet fremover vil levere Microsofts intelligente sky fra to nye datasenterregioner, i Stavangerområdet og Oslo. Dette fortelles i en pressemelding fra Microsoft.

-- Over en milliard kunder verden over stoler på Microsofts intelligente sky som plattform for sin virksomhets digitale transformasjon, sier Jason Zander, Executive Vice President i Microsoft Azure, i pressemeldingen.

Med den nye investeringen vil Microsoft for første gang kunne levere sin intelligente sky fra datasentre lokalisert i Norge.

-- En sentral rolle for å fremme innovasjon

Microsofts sky vil -- når Microsoft Azure kommer i 2019 -- bestå av Office 365, Dynamics 365, og Microsoft Azure. Office 365 og Dynamics 365 utvikler geografisk bestemt datalagring, og har så langt annonsert 18 geografiske regioner. Ved å levere Microsofts intelligente sky fra nye datasenterregioner i Norge, skal norske virksomheter kunne bruke skyens skalerbarhet og muligheter.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen sier i NTBs pressemelding at Norge har det som skal til for å bli en "datasenternasjon".

-- Norge har gode forutsetninger for å bli en stor datasenternasjon. Vi har naturgitte fortrinn som rimelig og leveringssikker fornybar kraft, et stabilt og kaldt klima, i tillegg til en kompetent arbeidsstyrke og konkurransedyktige rammebetingelser for næringslivet, slår han fast, sier Isaksen.

Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge, sier i Microsofts pressemelding at de er stolte av avtalen.

-- Equinor spiller en sentral rolle for å fremme innovasjon og utvikling av norsk økonomi. Vi er svært stolte over å inngå et samarbeid med Equinor og bidra til deres fremtidige vekst gjennom vår intelligente sky, sier Lein-Mathisen i pressemeldingen.