Gründer Andreas Slettvoll i klima-startupen Chooose er blant deltakerne på den nye digitale plattformen +impact. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Danske Bank vil belønne impact-startups med gratis rådgivning

Publisert Sist oppdatert

Lanserer ny digital plattform som skal hjelpe nordiske oppstartsselskaper med å løse miljømessige og sosiale problemer. 

— Vi ønsker å bruke vår rolle som en ledende finansiell aktør til å takle noen av utfordringene vi møter som et samfunn, sier Trond Mellingsæter, Country Manager for Danske Bank Norge.

+impact retter seg mot startups som bidrar til et eller flere av FNs bærekraftige utviklingsmål, og som har potensial til å skalere virksomheten sin.

– Håpet er å bidra til at gründere øker sin innflytelse på samfunnet med positive tiltak. Og denne plattformen er første skritt på veien, sier Mellingsæter.

Plattformen tilbyr gratis rådgiving av mentorer fra næringslivet, og blant deltakerne på den digitale plattformen er prisbelønnede CHOOOSE.

— Selv om vi har hatt en fantastisk reise på kort tid, er veien til å bli en suksessfull sosial entreprenør full av utfordringer. Når målet er å ha en positiv effekt på samfunnsutfordringer i tillegg til å tjene penger, trenger man all den støtte man kan få, sier Martine Kveim, med-gründer i klima-startupen.

Danske Bank har også planer om å opprette et eget akseleratorprogram.

Les også: Danske Bank: Vil la deg samle alle dine bankkontoer i deres bank