Ekspert Peter Giacchi (midten) erklærte Spotify sin IPO for åpnet på New York Stock Exchange 3. april 2018. Foto: AP Photo/Richard Drew
Ekspert Peter Giacchi (midten) erklærte Spotify sin IPO for åpnet på New York Stock Exchange 3. april 2018. Foto: AP Photo/Richard Drew

Spotify la frem kvartalsrapport -- analytikerne bommet med 90 prosent

Publisert Sist oppdatert

Spotify la i dag frem kvartalsrapporten for tredje kvartal, og kan vise til en omsetning på 14 milliarder svenske kroner -- 12,9 milliarder norske. 

Spotify har hatt en turbulent reise siden de ble børsnotert i april i år, og analytikerne spådde et dårlig resultat for tredje kvartal, da rapporten skulle legges frem i dag, skriver Breakit. Nå viser det seg imidlertid at analytikerne har bommet med hele 90 prosent: Analytikerne ble særlig overrasket over at driftsresultatet ikke kom på et tap på en halv milliard kroner -- slik de selv hadde beregnet.

Derimot la resultatet seg på 56 millioner norske kroner i minus, men dette oppgis å skyldes at streamingtjenesten forsøker å ta så store markedsandeler som mulig. Spotify kan altså skilte med et 90 prosents lavere tap enn ventet.

Apple Music 2,5 ganger raskere

Blant de andre tallene fra streamingtjenesten, kunne man se at selskapet hadde en omsetning på 12,9 milliarder norske kroner og 87 millioner betalende brukere.

En del av grunnen til at analytikerne bommet, er Spotify sin foreløpige historie på børsen: Streamingtjenestens aksje toppet seg i juli, men falt siden dét med 30 prosent. Som et resultat av fallet på børsen, skal gründer Daniel Ek fått sin eierandel i streamingselskapet minket med 20,1 milliarder norske kroner.

Men til tross for de gode tallene -- Apple Music sin brukertilvekst oppgis å gå 2,5 ganger raskere enn Spotify sin, Det totale antallet Spotify-brukere i verden er i dag 191 millioner mennesker.

Aksjesalg for over én milliard

De seneste månedene har Spotify-gründerne Daniel Ek og Martin Lorentzon solgt aksjer for over én milliard kroner sammenlagt, men de har likevel ikke greid å unngå fallet i børsverdi. Ek skal etter planen selge aksjer for ytterligere 550 millioner til, skrev DI Digital tidligere i oktober.

Til tross for gode tall på nå, har Spotify fått kjenne på både etiske og økonomiske utfordringer. Tidligere i år har Spotify blant annet vært i sentrum av trakasseringssaker som markedet har reagert sterkt på, og hadde et milliontap på børsen i andre kvartal.

Powered by Labrador CMS