Jarle Holm (CFO, Co-founder), Sven Haadem (Chief Data Officer), og David Baum (CEO, Co-founder) i Monner. Foto: Monner.

Monner fikk konsesjon fra Finanstilsynet. Nå kan bedrifter låne penger fra privatpersoner

Publisert Sist oppdatert

Denne uken kan bedrifter begynne å tegne seg for de første lånene via crowdfunding-plattformen til Monner.

Daglig leder i Monner, David Baum, regner med å formidle en halv milliard i utlån i 2018, skriver Dagens Næringsliv.

Rentene på lånene vil ligge mellom 5 og 12 prosent, avhengig av risikoprofil. Og Monner vil forsyne seg med mellom 2,5 og fire prosent av utlånene i betaling fra bedriftene, samt én prosent av tilbakebetalingen til lånegiverne.

Nicolai Skarsgård fra Hjemmelegene skal låne en halv million fra vanlige folk via Monner. Foto: Åsmund Holien-Mo

--Vi er konservative og ganske nøkterne. Mange tidligfasebedrifter betaler langt mer i rente. Vi har ganske store kostnader. Vi må ha skala for at det skal være lønnsomt. Vi er et team på ni personer, sier Baum til DN.

Vil låne en halv million

Blant de første som har tenkt å bruke folkefinansieringsplattformen, er helse-startupen Hjemmelegene, som vil låne en halv million kroner fra vanlige folk, skriver DN.

Selskapet Monner ble startet av David Baum og Jarle Holm, som begge har solid erfaring med fintech og konsulentvirksomhet.

I våres hentet selskapet 24 MNOK fra Sparebank1 SR Bank, som fikk en eierandel på 34 prosent. Resten av aksjene eier de ansatte.

Monner er ikke det eneste selskapet som vil tilby finansiering til bedrifter. Nylig røpet den nyoppstartede banken Aprila Bank at de hadde hentet 170 millioner kroner og at de i løpet av første kvartal 2018 vil tilby banktjenester og finansiering til små-  og mellomstore bedrifter