Cristina Santos er ny økonomisjef i Folkeinvest. 

Hun vil gjøre folkefinansiering forståelig for "folk flest"

Publisert Sist oppdatert

Cristina Santos er ny økonomisjef i Folkeinvest. 

Santos har i fem år vært rådgiver i Sivas innovasjonsavdeling. Der jobbet hun med utvikling av Sivas portefølje av innovasjonsselskaper i Norge. Santos har også styreverv i en rekke selskaper spredt over hele landet, herunder NTNU Accel AS, Validè AS og Klosser innovasjon AS.

– I Folkeinvest vil, slik jeg ser det, min rolle være todelt. I første rekke vil det ligge til mitt ansvar å sørge for at selskapet har en forsvarlig kapitaldekning og en finansieringsstruktur som tilrettelegger for at selskapet kan lykkes i å demokratisere tilgangen til kapital og senke terskelen for at folket kan investere i morgendagens næringsliv, sier hun og fortsetter:

– Videre vil jeg ha en sentral rolle opp mot kundene våre, og bidra til at de kan få økonomisk- og finansiell rådgiving hos Folkeinvest. Mitt mål er at alle kampanjene som legges ut på folkeinvest.no skal være av en slik karakter at det vil være mulig å forstå for hele folket. Med eller uten mastergrad i økonomi og finans.

Les også: Nå skal også Monner la «folk flest» investere i startups: Men de kommer til å fraråde 95 prosent å gjøre det

"Et privilegium"

– Hvorfor gikk du for akkurat denne jobben?

– Jeg har alltid hatt et ønske om å bidra til næringsutvikling gjennom å tilrettelegge for at nye bedrifter, nye teknologier og nye løsninger for morgendagen gis muligheten til å vokse. Dette har jeg vært heldig å få delta aktivt til både i Siva og BDO, sier hun og legger til:

– Visjonen bak Folkeinvest kan jeg virkelig identifisere meg med, og ønsker jeg genuint å bidra til å realisere. Jeg har også vært så heldig å få lov til å jobbe sammen med initiativtakerne bak selskapet og menneskene som jobber i administrasjonen, og det er et uvanlig sterkt lag med gjennomføringsevne. Å få lov til å jobbe sammen med disse menneskene betrakter jeg som et privilegium.

– Hva ser du frem til?

– Nå ser jeg frem til å ta imot gründere fra hele Norge med åpne armer, og bidra til at mange av dem kommer seg gjennom en kritisk fase i utviklingsløpet.

I august fikk Folkeinvest grønt lys fra Finanstilsynet - etter et halvår med «ukentlig mastergrad» i å søke konsesjon.

Les også: Fire startups om folkefinansiering: Slik håndterte de strømmen av nye investorer