Fra venstre: Jan-Tore Usken, sammen med gründerne av Creator Makerspace Kjetil Eik og Fredrik Südmann. Foto: Creator Makerspace

To millioner kroner til Creator Makerspace i Stavanger

Publisert Sist oppdatert

Stavanger kommune satser to millioner kroner på prototype-verksted.

Creator Makerspace er en non-profit-organisasjon som holder til på Tvedtsenteret på Forus utenfor Stavanger. Creators nettverk  består av 400 personer som bidrar inn i makerspacet, hvor både private og bedrifter skal raskt kunne omgjøre ideer til fysiske produkter.

–Her testes og lages det prototyper innen de nye teknologiene som kommer for fullt med den fjerde industrielle revolusjonen, sier Jan Tore Usken, innovasjonspartner hos Creator Makerspace i en pressemelding.

Han mener miljøene karakteriseres av lidenskap for teknologi, dugnadsånd, kompetansedeling og ren stå-på vilje.

–Dette er et symptom på en stille endring som skjer og det er bred enighet om at dette er starten på den neste industrielle revolusjonen, sier han.

Millionstøtte fra vekstfond

Creator Makerspace har fått tildelt 2 millioner kroner fra Stavanger kommunes vekstfond.

–Hensikten med Vekstfondet er å skape arbeidsplasser og legge til rette for vekst og næringsutvikling. Det er noe Creator Makerspace kan bidra til, og vi ser fram til fortsatt godt samarbeid, sier næringssjef i Stavanger kommune, Tone Grindland i en pressemelding.

Pengene skal gå til en utvidelse av Creators ansvar for innovasjon i regionen. Det planlegges å forvandle den tidligere brannstasjonen på Forus til en møteplass som i større grad skal tilgjengeliggjøre og eksponere «skaperkraft fra Vestlandet».

Målsetningen er å skape et showroom for ny teknologi som stimulerer til nye løsninger på eksisterende og kommende utfordringer, sier Usken.

Det siste halvåret har over 170 bedrifter gjestet Creator Makerspace for å bli inspirert og få innblikk i ny teknologi.

–Vi er utrolig takknemlige men også ydmyke for den tilliten Stavanger kommune nå viser Creator Makerspace. Dette muliggjør videre fasilitering og akselerering av verdiskapningen. Nå begynner jobben”, sier Jan Tore Usken.