Xeneta. Foto: Xeneta

Cool med containere: Xeneta kapret prestisjepris

Publisert Sist oppdatert

Gartner har kåret den norske shippingstartupen Xeneta til "Cool Vendor".

I en pressemelding fra Xeneta fortelles det at selskapet nylig har blitt utnevnt til "Cool Vendor" for 2018 av konsulentgiganten Gartner. Kåringen skjer etter at eksperter innen bransjen har analysert selskapet og hvordan de jobber, fortelles det i pressemeldingen. Selskaper kan i motsetning til en del andre kåringer ikke selv melde seg på i kåringen -- man må nomineres av andre.

Ingen leverandører kan velges mer enn én gang, og dette er derfor første og eneste gang Xeneta vil få denne utmerkelsen fra Gartner. I bedømmelsen av de ulike leverandørene som Gartner vurderer, skårer startupene fra 1 - 10 på fem ulike områder: teknologi, bruk av teknologi, forretningsmodell, transformativ natur og nyhetsverdi.

I følge pressemeldingen var det Xenetas evne til å holde sin prisindeks for shipping av containere løpende oppdatert -- i stedet for at dette skjer ukentlig eller månedlig -- som imponerte dommerne. I tillegg genererer Xeneta også data i sanntid til deres plattform, der disse dataene sammenlignes med markedet og viser hvor kunder kan spare inn. Også dette nevnes som en begrunnelse for at Xeneta ble årets "Cool Vendor".

I desember i fjor ble det kjent at Xeneta også skulle gå inn i markedet for flyfrakt, og selskapets ansatte ble i tillegg oppfordret til å hjelpe startuper som virkelig trenger det --   i form av "julegavedonasjoner".