Hans Olav Syversen, Dagrun Eriksen og Olaug Bollestad i 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Eks-nestleder i KrF går til norsk startup: «Jeg ønsker å være en brobygger»

Publisert Sist oppdatert

Dagrun Eriksen er ny markeds- og kommunikasjonssjef i ContinYou: – Jeg klarer ikke bestemme meg for hva som trigget meg aller mest, sier hun. 

Selskapet står bak den norskutviklede og norskproduserte Contact, helseklokken med innebygd sensor som kan registrere fall og puls. 

– Dagrun Eriksens lange erfaring i det politiske systemet er en verdifull ressurs for oss som jobber med velferdsteknologi, sier daglig leder CEO Terje Tobiassen.

Teamets nyeste tilskudd er tidligere stortingsrepresentant gjennom 15 år, før plassen på huset glapp i 2017.

– Akkurat nå hadde det vært godt å ha en eller annen posisjon i partiet hvor jeg kunne brukt mye av den kunnskapen jeg har tilegnet meg, men det har jeg ikke. Det blir en tur innom NAV de nærmeste dagene, sa hun i et intervju med NRK i fjor.

Nå har hun imidlertid lyktes med å finne en jobb som kombinerer både erfaring og engasjement.

Les også: Smartklokker for barn fulgte ikke norske krav

Bedre samarbeid

– Som politiker jobbet jeg for å skape et varmere samfunn gjennom rammer og tilrettelegging, men jeg så at utfordringene i helsesektoren er umulig å løse uten velferdsteknologi, større brukermedvirkning og samarbeid mellom helsetjenester og pårørende, sier Eriksen.

– Jeg ser også at det offentlige har en jobb å gjøre for å kunne ta i bruk velferdsteknologi på en trygg og sikker måte, og håper jeg kan bruke min erfaring fra tiden som politiker til å bedre muligheten til bedre samarbeid.

Eriksen skal ha sitt primære arbeidssted i Oslo, men pendle to dager i uken til ContinYou sitt hovedkontor i Sandnes.

Les også: Fredrik Syversen etterlyser «en viss grad av ydmykhet» i stormen rundt det offentliges startup-hjelpere