Christoffer Hernæs i Sbanken. Foto: Morten Wanvik
Christoffer Hernæs i Sbanken. Foto: Morten Wanvik

Denne banken vil la alle bli sin egen «fintech-gründer»

Publisert Sist oppdatert

Alle som er kunder i Skandiabanken kan programmere sine egne apper og nettbankløsninger.

Skandiabanken åpner nå opp deler av sine APIer for kundene. I første omgang får de mulig muligheten til å utvikle funksjoner til seg selv, basert på egne data.

– Er dette mest en gimmik eller hva tenker dere å få ut av det?

– Å la kunden være sjefen har vært en del av kulturen i Skandiabanken siden lenge før jeg interesserte meg for bank, og da slagordet for 17 år siden var at vi lot kunden være sin egen banksjef, erkjenner vi at det er utviklerne, og ikke banksjefene som er de nye forbildene. Da må vi også endre oss, mener Christoffer Hernæs, digitalsjef i Skandiabanken.

"Forhåpentligvis mye rart"

– Hvis alle skal bli sin egen fintech-gründer, vil det ikke bli mye rart, og litt dårlig Skandiabanken-branding?

– Slik vi legger det opp gir vi muligheten til å utvikle funksjoner til seg selv, basert på egne data i første omgang. Det blir forhåpentligvis mye rart, men også mye bra vi kanskje ikke ville tenkt på selv, tror Hernæs.

Og dersom det blir stor oppslutning om dette vil banken på sikt vurdere å la de beste funksjonene få muligheten til å bli vurdert som en del av Skandiabanken Beta.

Han avviser at det er en gimmik å slippe kundene tettere på innovasjonsprosessen til banken.
– Vi har en svært engasjert kundemasse, som kommer med stadige forbedringsforslag, så hvorfor ikke la de vise oss hvordan det kan være? Dette er jo noe som vil være relevant kun for de kundene som har kjennskap til API- og front-end utvikling, sier Hernæs.

"Open banking"

Ambisjonen er å doble leveransekapasiteten nå fremover, og «crowsourcing» av utviklingen på denne måten ser digitalsjefen som et spennende virkemiddel i tillegg til å ansette flere utviklere selv.

– Vi vet ikke utfallet av dette, men fremfor å sitte på bakrommet og tenke på «open banking», så gjør vi «open banking». I god «lean startup»-ånd lanserer vi en forenklet versjon til å begynne med, som lar kunder som kan programmere lage visualisering av egne data. Dersom interessen for dette er stor, har vi mange tanker om hvordan vi skal ta dette videre.

Les mer på utvikler.skandiabanken.no.

Powered by Labrador CMS