Nominerte til «årets unge entreprenør»: Spiten vs Berglund

Publisert Sist oppdatert

En norsk undervannsdronegründer og en norsk shippingindeksgründer til finalen i «havpris».

Christine Spiten (26) og Patrik Berglund (34) i henholdsvis Blueye Robotics og Xeneta er blant de fire som kan vinne «Young Entrepreneur Award», i regi av Nor-Shipping og YoungShip i slutten av mai.

Undervannsdrone

Blueye startet nylig forhåndssalget av det som kanskje er verdens mest avanserte undervannsdrone for hobbybruk, Pioneer. Christine Spiten har gründet selskapet sammen med Erik Dyrkoren og Martin Ludvigsen, og bruker høyteknologi utviklet ved NTNU.

– Jeg er beæret over at jeg på vegne av Blueye blir valgt ut som en av finalistene blant disse dyktige entpreprenørene. Jeg er stolt over det vi har fått til så langt med det sterke teamet. Det ligger “hard work, courage and dedication” bak dette, skriver Spiten på sin Facebook-side.  

Shipping-indeks

Xeneta på sin side hentet nylig 100 millioner kroner fra Smedvig Capital, og har lenge vært omtalt som en av de mest lovende nye tech-bedriftene her til lands. På kort tid har selskapet sørget for å åpne den tåkebelagte prisingen av containertrafikk for innsyn. Den raskt voksende startupen har indeksert tusenvis av fraktruter og bidratt til at kjøpere og selgere får bedre oversikt over hva det koster å frakte en container fra A til B.

– Det er hyggelig og anerkjennende at arbeidet vårt legges merke til og vi setter selvfølgelig stor pris på det. Det er god motivasjon for alle som jobber hos oss - for alle slike anerkjennelser er et direkte resultat av det harde arbeidet som blir lagt ned av hele teamet, sier Xeneta-sjef Patrik Berglund i en kommentar. 

Andre finalister er Tuomas Riski (38) og Joel Spark (28). Førstnevnte er daglig elder i Norsepower, en vindturbin om bord på store skip, der energien brukes i fremdriften. Spark er gründer av et selskap som utvikler et system som blant annet kan brukes til mer nøyaktig og kostnadseffektiv sporing av skip, ved hjelp av nano-satellitter.

Vinneren vil bli annonsert i midten av april, og prisen vil bli delt ut på Nor-Shipping-messa 30. mai.


20. april går vi «live» med konferansen The Shift– stedet å være denne våren for alle som bygger fremtidens selskaper. Det ble utsolgt raskt, så vi har flyttet arrangementet til Edderkoppen Scene for å få bedre plass. Så bare å forte seg og kjøpe før det blir utsolgt igjen:

The Shift 2017

Foruten en lang rekke ledende norske gründere, blant annet nevnte Patrik Berglund i Xeneta, kommer gründeren av Indiegogo, Kronprinsen, investorer fra Creandum, Northzone, Point Nine Capital, Bauer Venture Partners, EQT Ventures og mange, mange flere. Growth hacking, salg, funding, rekruttering og teknologi – og det du måtte trenge av triks og tips fra noen av de beste hodene.

Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt

Hør også vår seneste podcast med Simon Souyris Strumse i Filmgrail.

Slik gikk han fra at han ikke visste hva en gründer var, til å selge leilighet og båt og satse alt, til nå å drive en lovende startup. Om selskapets nye satsing. Om hvorfor han helst skulle sett at folk er litt mindre opptatt av søkeord som mord, sex og blod, samt hvorfor færre bør investere i eiendom. Han forteller også om hvordan Filmgrail nå skal rulles videre ut i markedet, og hvorfor kino har en framtid. Dessuten om hans forhold til badstu, og hvorfor han gjerne tar med både bursdagsgjester og sin neste investor inn i varmen. Og mye annet.

 

 

 

Powered by Labrador CMS