Nicolai Husteli fra Scout Drone Inspection og Chris Rynning fra nHack signerer emisjonsavtalen. Foto: Scout Drone Inspection / nHack

Scout Drone Inspection henter 4,5 millioner kroner

Publisert Sist oppdatert

Droneselskapet Scout Drone Inspection sikrer seg millioner i såkornrunde.

Scout Drone Inspection lager spesialiserte droner, med tilhørende skybaserte dataanalysetjenester, for innvendig skipsinspeksjon eller annen innendørs inspeksjon.

Selskapet har nå hentet inn 4,5 millioner kroner.

1,5 millioner fra det statlige investeringsselskapet Investinor, 1,5 millioner fra nHack, og 1,5 millioner fra private investorer.

-- Scout Drone Inspection er glade og stolte over å få Investinor og nHack med på eiersiden i selskapet. Investinor er med sin kompetanse og internasjonale orientering en svært solid partner for oss på veien videre. nHack gir oss en unik mulighet til ekspansjon i Asia hvor vi raskt kan selge våre produkter og tjenester og hvor vi kan få produsert droner, sier CEO i Scout Drone Inspection, Nicolai Husteli, i en pressemeldingen.

Avansert sensorikk og kunstig intelligens

I dag er man avhengig av å bruke stillaser eller klatrelag for å komme inn på alle steder som må inspiseres. Dette arbeidet omtales i pressemeldingen som tidkrevende, kostbart og utsatt -- sett i fra et HMS-perspektiv. Scout Drone Inspection skal dermed gjøre det enklere og raskere å inspisere, uten krav til bruk av ekspertpiloter.

Dronene har avansert sensorikk og kunstig intelligens, som skal hjelpe til å finne rust og sprekkdannelser. Fremover er planen at dronene skal utstyres med autonome funksjoner, slik at man ikke må sende mennesker ned i tankene for inspeksjon.

nHack vil fokusere sitt samarbeid med Scout Drone Inspection på å lykkes innen den maritime sektoren i Asia, der spesielt Kina nå er i sterk vekst.