Empower har vunnet TheFactory, og er her fotografert sammen med TheFactory-teamet. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

Empower til topps i TheFactory: – Det blir godt å få en pause fra å pitche nå

Publisert Sist oppdatert

Empower kroner årets seiersrunde innom diverse pitchekonkurranser med seier hjemme - nå som høstens vinnere av TheFactory. 

I likhet med de fire andre kandidatene til TheFactory sin DemoDay, har Empower de siste månedene hatt kontor på TheFactory. I dag ble den grønne startupen kåret til "The most likely startup to succeed", og med det følger det premier: Med dagens seier, får de nå timer med KPMG og DLA Piper, medlemskap i IKT Norge, blir innehavere av en Digipig, et møterom som skal oppkalles etter dem -- og selvfølgelig; heder og ære.

-- Det er utrolig morsomt å være det selskapet som står igjen blant alle de som i utgangspunktet var valgt ut til TheFactory. I selve utvelgelsesprosessen var det vel flere hundre -- så å ende opp som nummer én, det er utrolig kult, sier Gjermund Bjaanes, teknologidirektør i Empower.

Helt til slutt i TheFactory måles selskapene blant annet på hvor bra de har jobbet, og de grønnkledde Empower-folkene ser at TheFactory har hatt stor innvirkning på både selskapet og erfaringene hos de ansatte. TheFactory tar mål av seg til å skape et "hjemmemiljø" for startups -- noe Empower mener setter tydelig preg på arbeidsmiljøet.

-- Det beste her er jo det forholdet man får til andre startups som også blir en del av TheFactory, men det er klart det er moro å vinne likevel. Da får man det morsomst på festen etterpå, he-he, sier Wilhelm Myrer, gründer og administrerende direktør i selskapet.

-- Nå skal det jobbes

Empower -- sist omtalt hos Shifter i forbindelse med at de vant publikumsprisen på Santander Bank sin pitchekonkurranse -- vil nå rette blikket mot 2019, der de har planer om å pitche mindre.

-- Det blir godt å få en pause fra å pitche. Den siste måneden har vi deltatt i mange pitchekonkurranser, men nå skal vi ha fokus på å jobbe for å lykkes med det vi vil gjøre, sier Myrer.

Målet om å rydde 1000 tonn plast i 2019 har blitt omtalt i en tidligere Shifter-sak, der også flere av de andre prisene Empower har vunnet i løpet av høsten er nevnt. Samtidig er det ikke slik at seiersrekken krones med en juleferie.

-- Nå har vi blitt invitert til å være med Erna, vår gode venn og bruker, til India helt i begynnelsen av januar. Så vi hadde trodd vi skulle ha juleferie, men nå kommer vi til å jobbe og forberede oss for å få til møter med myndigheter og selskaper i India. Det blir en sinnsykt bra start på 2019, sier Myrer.

Empowers kommunikasjons- og mediaansvarlige, Anette Simonsen, viser statsminister Erna Solberg hvordan Empowers tjeneste fungerer. Her fotografert i forbindelse med at Empower hadde stand på Xyneto Limited. Foto: Empower

Kveldens DemoDay kåret den startupen publikum hadde mest troen på at ville ha et potensial for å lykkes videre. I oktober var Empower blant fem startups som vant investeringer, og det var disse som konkurrerte på TheFactory i dag.