Birgit Liodden blir den nye direktøren for bærekraft, havrom og kommunikasjon hos Oslo Business Region.

Går fra Nor-Shipping for å bli havsjef for hovedstaden: Tror på verdensledende havgründerhub

Publisert Sist oppdatert

-- Norge er verdens Silicon Fjords, sier Birgit M. Liodden, nyansatt som direktør for bærekraft, havrom og kommunikasjon i Oslo Business Region.

I en pressemelding fra Oslo Business Region fortelles det at Birgit M. Liodden, som tidligere har vært direktør for Nor-Shipping, i løpet av mai skal starte i jobben som direktør.

-- Som en av verdens 3 viktigste maritime hovedstader har Oslo et urealisert potensiale for å bli verdensledende hub for havromsgründere, sier Liodden i pressemeldingen.

Havrom er et helt nytt område hos Oslo Business Region, og Liodden sier at hun nå mener tiden er inne for å "dra kreftene sammen" -- og gjøre Oslo til verdens beste by å være havromsgründer i.

Som om Skam-jentene skulle styrt Vatikanstaten

Fredrik Winter, administrerende direktør for Oslo Business Region, mener Liodden har akkurat den erfaringen de har sett etter.

-- Birgit har i tillegg vist en god evne til å kommunisere eksternt og kan sette Oslo på kartet. Hun er en endringsagent som har bevist evnen til å se nye trender tidlig, turt å utfordre etablerte miljøer - og ikke minst gjøre noe med det. Vi deler også Birgits engasjement for mangfold, sier Winter i pressemeldingen.

Også Jørn Haanæs, startup-direktør i Oslo Business Region, ser frem til å ha med Liodden på laget.

-- Hvis vi skulle satt oss ned og designet en person som skulle lede arbeidet med bærekraft og entreprenørskap hos oss, ville det sett ut som CVen til Birgit gjennom de siste 10 årene. Arbeidet med omstilling av Nor-Shipping kan sammenlignes med at Skam-jentene skulle styrt Vatikanstaten. Vi kan ikke tenke oss noen bedre kandidat til å realisere våre bærekraftsambisjoner enn Birgit, sier Haanæs i pressemeldingen.