Morten Klein (til venstre), fotografert i forbindelse med at Cherry ble børsnotert hos Nasdaq.

Cherry-aksjen til himmels: Morten Klein blant budgiverne hos spillselskapet

Publisert Sist oppdatert

Morten Klein sine aksjer i Cherry er nå verdt 1,35 milliarder kroner, etter at børskursen skjøt fart tett opptil budet som ble gitt tidligere denne uken. 

Morten Klein la i går inn et lånefinansiert bud på alle aksjene i nettgamblingselskapet Cherry, og sendte Cherry-aksjen "til himmels" på Nasdaq-børsen i Stockholm. Klein, som har en fortid som bartender og deltager i Norges første daglige realityserie på TV -- Baren -- har i tillegg flere topplasseringer i pokerturneringer i NM.

-- Jeg kan ikke kommentere budet nå. Det er Bridgepoint som uttaler seg på vegne av konsortiet, skrev Morten Klein i en tekstmelding gjengitt av Finansavisen.

Cherry driver innen spill, media og underholdning med forretningsområdene internettspill, spillutvikling, online markedsføring, spillteknologi og restaurantcasino som sine områder.

Det totale budet er på 9,2 milliarder kroner, og Klein bidrar inn i konsortiet ved å legge inn sin eierandel -- 14,6 prosent, tilsvarende 1,35 milliarder kroner. Også dagens hovedeier -- Prunus Avium -- har valgt å gjøre dette, med fire andre aksjonærer. Prisen per aksje stod på 87 kroner da oppkjøpet ble gjort -- og dette var 20 prosent over mandagens kurs.

Da Cherry for noen år siden var priset til 40 -- 50 millioner kroner, fusjonerte Klein inn sitt Automat Gruppen, sammen med Norgesautomaten.com, i Cherry. Aksjen har mangedoblet seg i verdi siden det, og da børskursen skjøt fart -- og nærmet seg budprisen -- i går, betød det at Klein sine aksjer har fått en verdi på 1,35 milliarder.

Mener Cherry er bedre som privat selskap

James Murray i Bridgepoint forteller at bakgrunnen for oppkjøpet skal være at kjøperne mener Cherry vil kunne utvikle seg bedre som et privat selskap enn som børsnotert. Murray vil ikke kommentere om oppkjøpet har endret hans eierandel.

-- Vi har fulgt spillsektoren i mange år og vil legge en strategi for Cherry når det har gått en tid, sier Murray til Finansavisen.

Med økte regulatoriske krav til spillindustrien, vil resultatveksten for spillindustrien kunne bremses de kommende årene -- og dette vil ramme en børsnotert aksje hardt.