Spotify og Daniel Ek kan glede seg over å ha økt verdivurderingen med flere titalls milliarder siden september 2017. Foto: Michael Loccisano/Getty Images for Spotify

Flere kilder: Spotify børsnoteres

Publisert Sist oppdatert

Wall Street Journal er blant dem som melder at Spotify etter all sannsynlighet vil børsnoteres hos New York Street Exchange, når selskapet har innhentet den nødvendige tillatelsen. 

Direktenoteringen vil innebære at Spotify selger eksisterende aksjer i stedet for nye, skriver Breakit.se. I praksis betyr dette at Spotify vil spare penger på avgifter til investeringsbanker, og at musikktjenesten ikke trenger noen "insider" som kan selge aksjene. Wall Street Journal melder at børsnoteringen gjøres spesielt for å unngå avgiftene selskapet ellers ville måtte betale.

Per i dag oppgis Spotify å ha en totalverdi på nesten 20 milliarder dollar, etter at de gjorde forretninger med det kinesiske internettselskapet Tencent.

Avgjørelsen om hvorvidt tillatelsen gis eller ei vil tas av SEC (Securities and Exchange Commission), og komme 15. februar 2018. Det forventes at Spotify vil gå inn på børsen i løpet av våren samme år, skriver CNBC.

Tidligere i desember skrev Shifter at Apple har kjøpt musikktjenesten Shazam, som lar brukerne ta opp korte lydklipp av sanger de for eksempel hører på radioen, og finne ut hvem artisten er. Oppkjøpet av Shazam betyr i praksis at Apple har kuttet ut "mellommannen" Spotify, og vil føre til at Spotify sine brukere ikke lenger kan identifisere sanger via Shazam-appen.