Spotify og Daniel Ek kan glede seg over å ha økt verdivurderingen med flere titalls milliarder siden september 2017.  Foto: Michael Loccisano/Getty Images for Spotify
Spotify og Daniel Ek kan glede seg over å ha økt verdivurderingen med flere titalls milliarder siden september 2017. Foto: Michael Loccisano/Getty Images for Spotify

Spotify setter personlig rekord i verdivurdering

Publisert Sist oppdatert

Til tross for selskapets utfordringer de seneste ukene, har musikktjenestens totale verdi økt med 40 milliarder. 

I september ble musikktjenesten verdsatt til 126 milliarder kroner, men har på drøyt fire måneder økt verdien med 40 milliarder. Prisen per aksje hos Spotify i dag har dermed blitt 5300 dollar, altså omkring 40.700 norske kroner.

Breakit skriver at det er en kjempeinvestering fra Tencent som har bidratt til den sterke verdiøkningen. Dette kommer godt med når selskapet skal børsnoteres senere i år.

Søksmål og mekanisk lisens

Imidlertid er ikke alt problemfritt for Spotify i disse dager. Tidligere i januar ble det kjent at selskapet hadde blitt saktsøkt for brudd på opphavsretten. Musikktjenesten skal ikke ha søkt om lisens for å streame store deler av de 30 millioner sangene som er tilgjengelige hos dem.

Blant artistene søksmålet om rettigheter har blitt gjort på vegne av finner man Santana, Neil Young, Tom Petty og The Doors.

Og for få dager siden ble det bestemt at det fra nå av blir dyrere for streamingtjenester -- deriblant Spotify -- å streame musikk i USA. Den nye tilleggskostnaden er en "mekanisk lisens" som brukere betaler for å høre på en sang -- og inntektene skal gå til eierne av den enkelte opphavsrett. Det er amerikanske opphavsrettighetsmyndigheter som avgjør hvor store disse lisensene skal være.

Powered by Labrador CMS