Christine Spiten, fotografert med undervannsdronen og Womenomics-prisen. Foto: Womenomics

Christine Spiten får «Womenomics Technology Award»

Publisert Sist oppdatert

-- Det er avgjørende at både menn og kvinner tar del i utviklingen av ny teknologi -- når både kvinner og menn skal leve i fremtidens verden, skriver dronegründer Christine Spiten i en takkemelding.

Christine Spiten, medgründer i droneselskapet Blueye, har blitt tildelt Womenomics Technology Award, for sitt arbeid med undervannsdronen som kan gå 150 meter dypt, og dermed la brukeren utforske havdypet via sin egen mobiltelefon. På sin egen Facebook-vegg har Spiten takket for prisen.

-- Denne prisen er en sterk påminnelse om kjønnsubalansen innen techbransjen, og ansvaret vi har for å skape og fremheve rollemodeller for unge jenter, skriver Spiten.

Spiten trakk i innlegget frem at teknologien vi utvikler i dag vil forme fremtiden og livene våre -- og at selv om vi ikke vet hvordan fremtiden ser ut, så vet vi at teknologi blir viktig.

-- Derfor er det avgjørende at både menn og kvinner tar del i utviklingen av ny teknologi -- for fremtiden -- når både kvinner og menn skal leve i den!, skriver Spiten, som i innlegget også gratulerer de to andre prismottakerne -- Geena Davis (Global Impact Award) og Sheela Sørgaard (Leadership Award).

Christine Spiten, Sheela Maini Sørgaard og Geena Davis ble hedret under konferansen. Foto: Womenomics