Storkunde: Blueye-teamet under Arendalsuka i fjor, sammen med sjefen i Hurtigruten, Daniel Skjeldam. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Blueye hentet 50 millioner fra investorer

Publisert Sist oppdatert

Til tross for underskudd på 32 millioner siden 2015, har droneselskapet Blueye nylig fått blant annet Grieg som investorer. 

Finansavisen skriver at Blueye, som utvikler en undervannsdrone til bruk for blant annet kontroll av skip, har solgt 600 av første serie på 1.000 droner -- før lansering. Selskapet har ambisjoner om å bli en global aktør i markedet for undervannsroboter, et marked som er stadig voksende.

Blueye har nylig hentet 50 millioner fra investorer, samtidig som selskapet har brukt mye penger på utvikling og gått i minus de siste årene.

-- All kapital er brukt på å utvikle første generasjon av Blueye Pioneer, som snart er klar for lansering. Dette er et svært omfangsrikt prosjekt hvor vi ikke bare utvikler det vi selv mener er verdens beste undervannsdrone, men også en rekke tilleggsegenskaper, fastslår Erik Dyrkoren, daglig leder og medeier i Blueye Robotics, til Finansavisen.

Blant de andre investorene i selskapet finner man Grieg-familien, Erik Haugane, Leif-Arne Langøy og statsministerens ektemann.

Dronen skal ha en rekke tilleggsløsninger, som kamera, trådløs enhet, batteri og en omfattende softwarepakke.

-- Våre ansatte har lagt ned enorm innsats for å få dette til. Dette har tatt tre år og kostet mye penger, men vi er veldig godt fornøyd med resultatet, sier Dyrkoren til Finansavisen, og legger også til at de er veldig fornøyd med at sentrale representanter fra havbaserte næringer investerer i selskapet.