Black Mirror-serieskaperne Charlie Brooker og William Bridges i forbindelse med at "USS Callister"-episoden vant Emmy for "Outstanding writing in a limited series, movie or dramatic special". Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Netflix vil la seerne velge hvordan verdenskjent serie skal slutte

Publisert Sist oppdatert

Seerne skal selv få velge handlingsforløpet i en av Black Mirrors nye episoder fra den kommende sesongen. 

Netflix ser etter nye måter å engasjere seerne, og vil nå la Black Mirror-fans selv velge hvordan en episode skal utvikle seg -- og slutte, skriver Bloomberg News. Også andre filmer og serier kan få denne muligheten innebygget, og konseptet skal være at seerne får velge mellom fem ulike handlingsalternativer.

Black Mirror er kjent for å utforske de sosiale konsekvensene av teknologi, i uavhengige episoder som i stor grad har fokus på de negative og skremmende aspektene. Med Netflix' nye satsning på personaliserte serier og filmer, mener Bloomberg News at streamingtjenesten forsøker å lokke til seg nye kunder.

De nye valgmulighetene "fremtidens" serier og filmer kan komme til å romme minner blant annet om diverse gamingplattformer, der historien ofte avhenger av hva spilleren velger å gjøre. Netflix har derimot ingen planer om å gå inn i spillbransjen selv, til tross for rykter om dette.

Den nye Black Mirror-sesongen skal etter planen bli tilgjengelig på Netflix i desember.