Tidligere statssekretær Dilek Ayhan på besøk hos Ekornes-fabrikken. Foto: NHD

Dilek Ayhan var Monica Mælands høyre hånd: Nå skal hun gi BI-sjefene tech-råd

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere statssekretæren blir spesialrådgiver for BIs rektor og øvrige ledergruppe.

Dilek Ayhan kommer fra stillingen som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, under tidligere næringsminister Monica Mæland. Ayhan har forøvrig en lang gründer-relatert CV:

* Medgründer i Alarga, en kompetanseorganisasjon som hjalp norske selskaper med å tiltrekke, videreutvikle og beholde talenter med interkulturell kompetanse.

* Prosjektleder i Oslo Teknopol IKS. Der ledet hun blant annet et rekrutteringsprosjekt med målsetting om å styrke tilgangen på kvalifisert arbeidskraft og spesialister til de kunnskapsbaserte næringsklyngene i Osloregionen.

* Tidligere leder for JADE, et europeisk nettverk for unge gründere.

I næringsdepartementet hadde hun naturlig nok særskilt ansvar for den delen av den politiske porteføljen som handlet om innovasjon.

-- Jeg er svært glad for å styrke laget med Dilek. Hun har en profil, erfaring og kompetanse vi vil ha stor nytte av. Utdanning som er relevant for arbeidslivet har alltid vært BIs styrke. Vi vil ytterligere styrke vårt samarbeid med myndigheter, innovasjons-, nærings- og kunnskapsmiljøer. Her vil Dileks offensive kraft og nasjonale og internasjonale nettverk være av stor betydning, sier rektor ved BI, Inge Jan Henjesand, i en pressemelding.

I løpet av de neste årene ønsker BI å videreutvikle sine lokale, nasjonale og internasjonale samarbeidsallianser.

-- Dileks kompetanse og genuine interesse for kunnskap, teknologi og mennesker gir henne et godt utgangspunkt for å kunne bidra i dette arbeidet, sier Henjesand.

Dilek Ayhan gleder seg stort over å kunne bidra i arbeidet med å styrke BIs samfunnsrolle.

-- Samfunnet og arbeidslivet er i rask endring. Teknologi og internasjonalisering er drivere for mye av det som skjer, og for meg er timingen perfekt for å bli del av et ambisiøst kunnskapsmiljø som har nytenking i ryggmargen, sier Dilek Ayhan.

Den tidligere statssekretæren vil kombinere jobben med ulike styreverv. Hun er også Young Global Leader i World Economic Forum.