Harald Mowinckel Troye og Henrik Lie-Nielsen står bak Tripod.

De bygger "pengebinge" for gründere på Vestlandet

Publisert Sist oppdatert

IT-gründer Henrik Lie-Nielsen får med seg finanskreftene i Bergen -  med milliarder i potten og eget program for startups.

Årets julegave til gründere i Bergen ser ut til å være i boks. It-gründer Henrik Lie-Nielsen (39) og finansmann Harald Mowinckel Troye (57) går sammen med en rekke profilerte gründere og forretningsfolk fra bergensregionen om et nytt investeringsmiljø, Tripod Capital Collective (Tripod), skriver Dagens Næringsliv.

De har allerede "hentet inn" 500 millioner kroner fra ulike investorer. Når innsamlingen er ferdig regner de med å sitte på en investeringskapital på rundt 2,5 milliarder kroner.

Lie-Nielsen (33) startet sitt eget internettselskap som 18-åring. Dette ble etterhvert til Reaktor, som blant annet laget den første helautomatiske lånesøknadsprosessen på nett. Reaktor ble kjøpt opp av svenske Knowit i 2010. Og Lie-Nielsen satt igjen med 50 millioner i gevinst, ifølge BT.

Klare til å vokse

Tripod skal være et investorfellesskap, ikke et fond, ifølge artikkelen i DN. Investorene skal selv bestemme hvilke selskaper de ønsker å putte penger i. Tanken er også at flere investorer kan gå sammen om å kjøpe seg opp til en majoritet.

Investeringene vil være på mellom tre og 15 millioner kroner.

– Bergen har kommet langt med å skape miljøer og arenaer som skaffer bedriftene de første pengene, men vi savner miljøer som kan hjelpe virksomheter som har bevist at de har noe markedet etterspør, og virkelig er klar for å vokse. Der skal vi spille en stor og viktig rolle, sier Lie-Nielsen til DN.

Gratis kontorplass og gode råd

I tillegg til selve kapitalen oppretter Tripod et eget akseleratorprogram for selskapene. De vil bli tilbudt gratis kontorplasser, gode råd og veiledning i tre til 12 måneder. Dette skjer i samarbeid med advokatselskapet Thommessen som stiller 600 kvadratmeter til disposisjon.

Andre samarbeidspartnere er Sparebanken Vest, PWC, og Itslearning-gründerne Helge Hannisdal og Jan Åge Skaathun.

Tripod vil også samarbeide med Business Angel Network Bergen, Connect Vest og Innovasjon Norge.

 

Du har nettopp lest en sak på nettavisen Shifter

Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Last også ned vår seneste podcast med Kjartan Slette i Unacast. I podcasten er Slette innom valget i USA, om å være pappa samtidig som man bygger et globalt tech-selskap, om hvordan han havnet i tech, bakgrunnen fra musikkbransjen og Wimp/Tidal, hvorfor de ansatte kan ta så mye fri de vil, samt mye mer.