Uke 12: Dette må du få med deg denne uka

Publisert Sist oppdatert

Vi har gått gjennom det som skjer i de store byene denne uka og valgt ut de arrangementene som kan være relevant for deg og din bedrift. 

Som gründer er det til enhver tid et enormt antall arrangementer og konkurranser man kan delta på. Men det kan også ta tid bort fra det som betyr noe for en oppstart. Vi har derfor laget en oversikt over de mest gründerrelevante arrangementene den kommende uka.

Oslo

Sentralen Ung Gründer-veiledning

Når: Mandag 19. mars, kl. 15:00-18:00
Hvor:
Vinterhagen på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
Pris: Gratis
Aktuelt for
gryende gründere i alderen 16 til 25 år.
Hvorfor: Sentralen UNG Gründer er et samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og Sparebankstiftelsen. Én gang i måneden kan unge som enten sitter med en god (eller mindre god) idé, eller som allerede har startet et selskap, få veiledning. Sentralen Unge Gründere arrangerer også pitchekonkurranser der vinneren stikker av med 10 000 kroner.

Join a Startup Vol. 7

Når: Tirsdag 20. mars, kl. 17:00-21:00
Hvor:
Startuplab, Gaustadalléen 21, 0349 Oslo
Pris: Gratis
Aktuelt for de som kunne tenke seg å jobbe i en oppstart. 
Hvorfor: Kunne du tenkt deg å bli gründer, men vet ikke helt hva du skal satse på? På Join a Startup får en rekke av Norges raskest voksende oppstarter to minutter til å pitche sitt konsept. De kandidatene som ønsker det, får ett minutt til å pitche seg selv for oppstartene. Deretter blir det én til én-samtaler. Her har man mulighet til å bli en del av en spennende oppstart.

Future of Food med Andy Chen og Carl Tengberg

Når: Onsdag 21. mars, kl. 18:00-21:00
Hvor:
Spaces, Tollbugata 8 A og B, 0152 Oslo
Pris: 99 kroner
Aktuelt for
personer og selskaper som jobber med innovasjon i matbransjen. 
Hvorfor: Tidligere CEO i Tidal, Andy Chen, har lang og bred erfaring som gründer og investor. Som grunnlegger og CEO av Weorder skal han gjøre det mer effektivt for restauranter å ta imot take-away- og bordbestillinger. Chen møter Managing Director Carl Tengeberg i Foodora Norge og Finland for å diskutere matbransjens fremtid. Arrangementet skjer i regi av Startup Grind Oslo.

Hvordan bygge et gründerøkosystem i verdensklasse?

Når: Torsdag 22. mars, kl. 17:30-20:00
Hvor:
Deichman Hovedbibliotek, Arne Garborgs plass 4, 0179 Oslo
Pris: Gratis
Aktuelt for
alle som er interessert i det norske gründerøkosystemet.
Hvorfor: Som Shifter har skrevet om tidligere, ligger det norske gründerøkosystemet bak våre nordiske naboer. Så hvordan skal man bygge et økosystem som kan konkurrere internasjonalt? Dette er blant temaene som skal diskuteres på dette arrangemenetet. Arrangøren, MAK (Mangfold, Ambisjon og Kompetanse), har fått på plass et sterkt faglig panel med direktør Dimitris Polychronopoulos for Oslo-kapitlet av Founders Institute, partner Sean Percival i Katapult Accelerator, administrerende direktør Audun Abelsnes i Techstars Energy og partner Rolf Assev i Startuplab.

Trondheim

Informasjonsmøte om NTNUs Entreprenørskole

Når: Onsdag 21. mars, kl. 18:00-20:00
Hvor:
3. etg. i Sem Sælands vei 5, 7034 Trondheim
Pris: Gratis
Aktuelt for
de som kunne tenke seg å ta en master i teknisk forretningsutvikling.
Hvorfor: NTNUs Entreprenørskole fylte nylig 15 år. Siden oppstarten i 2003 har studenter fra denne linjen startet en rekke suksesselskaper, deriblant DouchBags, FlowMotion, Wiral, Connect LNG og Graphiq (for å nevne noen). Linjen er tverrfaglig, noe som betyr at du kan søke så lenge du fullfører, eller har fullført, en bachelor. På dette arrangementet får du mer informasjon om studiet, og mulighet til å møte nåværende studenter.

Fra idé til marked

Når: Onsdag 21. mars, kl. 09:00-12:00
Hvor:
Erling Skakkes gate 33, 7013 Trondheim
Pris: Gratis
Aktuelt for
deg som skal eller nettopp har startet en bedrift, men som ikke har så mye kunnskap om forretningsutvikling.
Hvorfor: Dette er et seminar Innovasjon Norge holder jevnlig i hele Norge.  Her gis informasjon om deres tjenester for gründere, og tips til hvordan å lykkes. Hvordan gå fra idé til en lønnsom bedrift? Har din gründerbedrift vekstambisjoner? Representerer forretningsidéen noe som er vesentlig nytt i markedet? Dersom svaret er "ja" er seminaret noe for deg.

Startup Friday

Når: Fredag 23. mars, kl. 19:00-23:00
Hvor: 
FAKTRY i Leirfossvegen 5d, 7037 Trondheim
Pris: Gratis
Aktuelt for 
gründere som knytte kontakt med andre i oppstartsmiljøet i Trondheim.
Hvorfor: Startup Friday er et nettverking-arrangement for alle oppstarter og gründere i Trondheim og omegn. Kvelden arrangeres av ingen ringere enn 8 av de mest sentrale oppstartsaktørene i området. Dette er stedet å møte likesinnede mennesker. Her kan man diskutere forretningsideer, utveksle kontaktinformasjon og/eller bare ha det gøy. Øl fås kjøpt!

Bergen

Watching in the media

Når: Tirsdag 20. mars, kl. 09:00-16:00
Hvor:
Universitetsaulaen i Museplassen 3, 5007 Bergen
Pris: Gratis
Aktuelt for 
alle som jobber med eller er interessert i visuell teknologi, overvåkning og nyheter.
Hvorfor: Konferansen, som skjer i regi av ViSmedia, tar for seg et bredt spekter av temaer innenfor medie- og nyhetsindustrien. Blant annet diskuteres kart-funksjonen til Snap-chat, hvordan journalister kan utnytte VR og hvordan kunstig intelligens kan kombinere tekst, video og lyd. Dersom man er interessert i å få et innblikk journalistikkens fremtid er Watching in the media et godt sted å starte.

Business Expo 2018

Når: Tirsdag 20. mars, kl. 09:00-16:30
Hvor: 
Scandic Flesland i Lønningsvegen 9, 5258 Blomsterdalen
Pris: 0-1063 kroner
Aktuelt for
gründere og andre som ønsker å lære seg hva som må til for å lykkes.
Hvorfor: Business Expo 2018 er delt opp i tre spor, der gründervirksomhet er et av dem. Målet med dette sporet er å dytte gründere i riktig retning og fremme dagsaktuelle temaer. "Her vil du få dyp innsikt i hva som kreves for å lykkes, fremtidens måte å hente kapital på og hele verktøykassen når det kommer til selve oppstarten", står det i beskrivelsen av arrangementet. Her vil det også være gode muligheter til å knytte nye og relevante kontakter.

Fuckup Night m/ Idar Vollvik

Når: onsdag 21. mars, kl. 19:00-23:00
Hvor: 
Rederiet i Kong Christian Frederiks plass 3, 5006 Bergen
Pris: 33 kroner
Aktuelt for 
gryende gründere som ønsker å lære av andres feilgrep.
Hvorfor: Fuckup Nights holdes i dag titt og ofte over store deler av verden. Dette er arrangementer hvor kjente, og mindre kjente, gründere deler sine historier om profesjonelle fiaskoer. Chess-gründer Idar Vollvik er en av Norges mest kjente gründere, og hans opp- og nedturer har vært svært offentlig. Onsdag 21. mars kommer Vollvik for å snakke om sine feiltak. Dette er en god mulighet til å lære fra en som diskutabelt har gjort en del feilgrep i løpet sin lange gründerkarriere.

Stavanger

Hva betyr EU's nye betalingsdirektiv?

Når: Tirsdag 20. mars, kl. 11:00-12:30
Hvor:
Ipark i Professor Olav Hanssens vei 7, 4021 Stavanger
Pris: Gratis
Aktuelt for 
de som ønsker utforske mulighetene som ligger i PSD2-direktivet.
Hvorfor: PSD2 trådde i kraft 13. januar 2018. Den krever at banker deler sine data med tredjeparts leverandører av finansielle tjenester. Dette er noe nye utfordrere ønsker å dra nytte av. Kevin Greater i Monetær AS orienterer om muligheter og konsekvenser av dette direktivet. Detter er for deg som har en fintech-gründer i magen.

 

Powered by Labrador CMS